Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets Hederspris

Flemming Rasmussen er med sine tunge, skulpturelle high-end-produkter lydverdenens svar på Ingvar Cronhammar.

Skrevet av / 12.11.18 - 08:47
Årets Hederspris

Danmark er et hi-fi-land. Og selv om de er små, tar danske hi-fi-selskaper mye plass på verdenskartet. Et av disse som gjennom årene har høstet størst respekt, er Gryphon, som ligger i den lille landsbyen Ry i Midtjylland.

Mannen bak Gryphon, Flemming Erik Rasmussen, har gjennom mer enn 30 år bevist at en liten hi-fi-produsent godt kan gi high-end-giganter som McIntosh og Mark Levinson kamp til døren. Både hva eksklusiv lyd og også eksklusivt design angår. De skulpturelle, kullsorte apparatene med mytologiske navn ligner og låter som en million. Noe som gjerne bekreftes av prislappen.

Vi har testet mange av Gryphons produkter, og er gang på gang blitt bergtatt av den mektige, potente lyden og deres evne til å gjenskape den akustiske scenen fra opptaket. Som den integrerte forsterkeren Diablo 1 som for alltid vil ha en plass i vår Hall of Fame.

Vinnere av Årets Hederspris

Flemming Rasmussen

Mytologisk vellyd

Startet ved en tilfeldighet

Flemming Rasmussen startet Gryphon i 1985. Faktisk ved en tilfeldighet. Det første produktet var en forforsterker til MC-pickup-er, som han bygde til seg selv. Til privat bruk eller ei, så valgte han likevel å ta den med til Las Vegas og stille den ut på elektronikkmessen CES, hvor en japansk distributør så det ekstremt fint utførte apparatet og tilbød så mange penger for det at Flemming Rasmussens ikke kunne la være å bygge en til ham. Da Gryphon MC-forsterkeren senere fikk en pris som årets produkt, var veien fremover staket ut. Gryphon distribueres i dag til 30 land.

Flemming Rasmussen har ingen form for formell utdannelse i elektronikk, men det har ikke vært noen hindring for å konstruere utstyr som flytter teknologiske bærebjelker. Tvert imot sier han at det har gjort ham i stand til å gjøre tingene på andre måter enn de tradisjonelle.

Høy båndbredde (helst opp i megahertz-området) og masser av dynamisk overskudd er noen av grunnstenene i Gryphons designfilosofi. Og hvert enkelt apparat i anlegget skal kunne stå på egne ben lydmessig. Det vil si at de ikke må farge lyden.

69-årige Flemming Erik Rasmussen meddelte tidligere i år at han trakk seg fra posten som leder og sjefutvikler hos Gryphon. Han vil isteden bruke sin tid på familien og malerkunsten. Det kan høres ut som et merkelig karrieresprang for en high-end-skaper, men Flemming Erik Rasmussen er faktisk opprinnelig utdannet som billedkunstner og grafiker.

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Nyhet

På innsiden av Elkjøp Campus

Bli med innenfor dørene på Elkjøps "hemmelige" elektronikkmesse.
Les mer
Scroll to Top