Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Årets Hederspris

Flemming Rasmussen er med sine tunge, skulpturelle high-end-produkter lydverdenens svar på Ingvar Cronhammar.

Danmark er et hi-fi-land. Og selv om de er små, tar danske hi-fi-selskaper mye plass på verdenskartet. Et av disse som gjennom årene har høstet størst respekt, er Gryphon, som ligger i den lille landsbyen Ry i Midtjylland.

Mannen bak Gryphon, Flemming Erik Rasmussen, har gjennom mer enn 30 år bevist at en liten hi-fi-produsent godt kan gi high-end-giganter som McIntosh og Mark Levinson kamp til døren. Både hva eksklusiv lyd og også eksklusivt design angår. De skulpturelle, kullsorte apparatene med mytologiske navn ligner og låter som en million. Noe som gjerne bekreftes av prislappen.

Vi har testet mange av Gryphons produkter, og er gang på gang blitt bergtatt av den mektige, potente lyden og deres evne til å gjenskape den akustiske scenen fra opptaket. Som den integrerte forsterkeren Diablo 1 som for alltid vil ha en plass i vår Hall of Fame.

VINNERE AV Årets Hederspris
Flemming Rasmussen

Mytologisk vellyd

Startet ved en tilfeldighet

Flemming Rasmussen startet Gryphon i 1985. Faktisk ved en tilfeldighet. Det første produktet var en forforsterker til MC-pickup-er, som han bygde til seg selv. Til privat bruk eller ei, så valgte han likevel å ta den med til Las Vegas og stille den ut på elektronikkmessen CES, hvor en japansk distributør så det ekstremt fint utførte apparatet og tilbød så mange penger for det at Flemming Rasmussens ikke kunne la være å bygge en til ham. Da Gryphon MC-forsterkeren senere fikk en pris som årets produkt, var veien fremover staket ut. Gryphon distribueres i dag til 30 land.

Flemming Rasmussen har ingen form for formell utdannelse i elektronikk, men det har ikke vært noen hindring for å konstruere utstyr som flytter teknologiske bærebjelker. Tvert imot sier han at det har gjort ham i stand til å gjøre tingene på andre måter enn de tradisjonelle.

Høy båndbredde (helst opp i megahertz-området) og masser av dynamisk overskudd er noen av grunnstenene i Gryphons designfilosofi. Og hvert enkelt apparat i anlegget skal kunne stå på egne ben lydmessig. Det vil si at de ikke må farge lyden.

69-årige Flemming Erik Rasmussen meddelte tidligere i år at han trakk seg fra posten som leder og sjefutvikler hos Gryphon. Han vil isteden bruke sin tid på familien og malerkunsten. Det kan høres ut som et merkelig karrieresprang for en high-end-skaper, men Flemming Erik Rasmussen er faktisk opprinnelig utdannet som billedkunstner og grafiker.

forfatter
Av

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.