Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

test: Huawei MateBook X Pro

Skamløs, men god kopi

Designen er stålet fra Apple, men Matebook X Pro er fortsatt en fantastisk lekker maskin.

Publisert 29.10.18 - 08:46
Huawei MateBook X Pro

Mest populære tester

Nyhet
Har du stor nok yacht, har du plass til god lyd.
Nyhet
Sesong 3 av The Kardashians får Disney+-premiere i mai - nå er traileren her.
Nyhet
Den heftige 7-seteren Kia EV9 har plass til voksne i alle sine seter. Den kommer hit etter sommeren.
Mikael Hansen

Matebook X Pro ligner sin forgjenger, men har imidlertid noen få og meget viktige forskjeller. Utover de obligatoriske oppgraderingene av innmaten, kan det nevnes at høyttalerne er flyttet fra toppen av tastaturet og ut til sidene, webkameraet er flyttet ned i en knapp på tastaturet, touchpaden er blitt større, og det har blitt plass til en USB-A-port.

Skjermen har et litt artig format for en laptop. I stedet for 16:9 som Apple benytter, opererer Huawei fortsatt med 3:2-formatet. Det gjør skjermen en anelse høyere og mer velegnet til kontoroppgaver, mens film og serier får tykke sorte områder i topp og bunn. I tillegg har Huawei gjort den berøringsfølsom. Tastaturet på Matebook X Pro er meget godt, og tastene har gir motstand og har et behagelig klikk.
[notdevice]

[/notdevice]

Av de nye endringene og tilleggene til Pro-utgaven, er den nye plasseringen av webkameraet. Dessverre betyr den nye plasseringen i øverste rekke av tastene også at den vinkelen kameraet nå opererer fra, fungerer alt annet enn optimalt til det de fleste av oss bruker et innebygget kamera til – Skype-møter. Det er de færreste som ser bra ut fra denne vinkelen, og til forretningsmøter og lignende er det helt ubrukelig.

Matebook X Pro har en ganske god ytelse over hele linjen, og gir rikelig mye maskin for pengene, uansett hvilken konfigurasjon du velger. I tillegg er prisene særdeles spiselige. Maskinen er blitt en anelse større og tyngre enn forgjengeren, men er fortsatt meget reisevennlig. Huawei opplyser at batteriet kan holde på strømmen i vel 12 timer. Vår erfaring ligger tettere på de syv til åtte timene som er ganske gjennomsnittlig, og naturligvis avhengig av bruksmønsteret.

Konklusjon

Hvis du er på utkikk etter et godt alternativ til Apples Macbook Pro i Windows-klær, er Huawei Matebook X Pro nok noe det beste alternativet akkurat nå. Designen er stjålet fra Apple, men når det er gjort på denne måten, kan vi godt tilgi det. Du får en reisevennlig tynn og lekker maskin i aluminium med et fremragende tastatur og en flott stor skjerm, og masser av innebygget lagringsplass, og en rask CPU til å drive det hele. MH

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top