test: Apple iPhone XS

iPhone på steroider

Publisert 29.10.18 - 08:10
Apple iPhone XS
Jonas Ekelund

iPhone XS Max er til forveksling lik iPhone X, med tanke på at det er en S-generasjon. Finishen er som vanlig enestående, og man kan virkelig kjenne kvaliteten. Den er blitt mer robust, og IP68-sertifisert, noe som innebærer at den er støvtett og tåler dypere vann. I dette tilfellet 2 meter i 30 minutter.[notdevice]

[/notdevice]

Med Apples fintrimmede OLED-panel, fargematching og hvitbalanse som justeres etter omgivelsene, er bildekvaliteten strålende. Med denne skjermstørrelsen og støtte for både HDR10 og Dolby Vision, er det en fornøyelse å se på film på iPhone XS Max.

Under panseret har kameraet faktisk fått en større bildesensor med bedre separasjon mellom bildepunktene. Den er også raskere, noe som gjør at den raskere kan brenne av flere eksponeringer. Bildeprosessoren og den superraske Neural Engine kan deretter utføre sin magi og interpolere dem for å få til imponerende effekter. Nå fungerer det som tiltenkt og gir imponerende resultater. Med XS Max får vi mindre støy, bedre skarphet og mer naturlige farger enn med både iPhone 8 Plus og iPhone X.

Siden introduksjonen av FaceID har vi blitt så vant til den at andre mobilers løsninger føles tungvinte. Og nå er den enda raskere og mer presis. Den nye A12 Bionic-prosessoren er ikke uventet 15 prosent raskere enn tidligere generasjon, og sies å ha 50 prosent raskere grafikk. Setter man det i sammenheng er det likevel 30 prosent raskere enn Samsung Galaxy S9.

Som vanlig med en S-generasjon er det en raffinert versjon av fjorårets nyskapende iPhone X. Kameraet tar bedre bilder enn noensinne og er nå i klasse med de beste. Skjermen er blant de aller beste. Finesser som FaceID og kameraeffektene er nå raskere og mer eksakte. Dessuten er den så rask at den springer i sirkler rundt det meste der ute. Faktisk er det vanskelig å finne noen feil på iPhone XS. Bortsett fra prisen. Men skal vi forsøke å finne en mellomting mellom XR som føles som et kompromiss, og iPhone XS Mac, som er fantastisk dyr, vil det være den vanlige XS-modellen som får vår anbefaling. JE

Drivende god platespiller

Perfekt komposisjon

Mercedes EQE med Dolby Atmos: Wow!

Scroll to Top