Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

test Apple iPhone XS

iPhone på steroider

iPhone XS Max er til forveksling lik iPhone X, med tanke på at det er en S-generasjon. Finishen er som vanlig enestående, og man kan virkelig kjenne kvaliteten. Den er blitt mer robust, og IP68-sertifisert, noe som innebærer at den er støvtett og tåler dypere vann. I dette tilfellet 2 meter i 30 minutter.[notdevice]

[/notdevice]

Med Apples fintrimmede OLED-panel, fargematching og hvitbalanse som justeres etter omgivelsene, er bildekvaliteten strålende. Med denne skjermstørrelsen og støtte for både HDR10 og Dolby Vision, er det en fornøyelse å se på film på iPhone XS Max.

Under panseret har kameraet faktisk fått en større bildesensor med bedre separasjon mellom bildepunktene. Den er også raskere, noe som gjør at den raskere kan brenne av flere eksponeringer. Bildeprosessoren og den superraske Neural Engine kan deretter utføre sin magi og interpolere dem for å få til imponerende effekter. Nå fungerer det som tiltenkt og gir imponerende resultater. Med XS Max får vi mindre støy, bedre skarphet og mer naturlige farger enn med både iPhone 8 Plus og iPhone X.

Siden introduksjonen av FaceID har vi blitt så vant til den at andre mobilers løsninger føles tungvinte. Og nå er den enda raskere og mer presis. Den nye A12 Bionic-prosessoren er ikke uventet 15 prosent raskere enn tidligere generasjon, og sies å ha 50 prosent raskere grafikk. Setter man det i sammenheng er det likevel 30 prosent raskere enn Samsung Galaxy S9.

Annonse

Som vanlig med en S-generasjon er det en raffinert versjon av fjorårets nyskapende iPhone X. Kameraet tar bedre bilder enn noensinne og er nå i klasse med de beste. Skjermen er blant de aller beste. Finesser som FaceID og kameraeffektene er nå raskere og mer eksakte. Dessuten er den så rask at den springer i sirkler rundt det meste der ute. Faktisk er det vanskelig å finne noen feil på iPhone XS. Bortsett fra prisen. Men skal vi forsøke å finne en mellomting mellom XR som føles som et kompromiss, og iPhone XS Mac, som er fantastisk dyr, vil det være den vanlige XS-modellen som får vår anbefaling. JE

forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.