Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Samsung Q9FN

Back in black

Samsungs flaggskip-TV er tilbake i ny støpning, denne gangen med bildekvalitet som er en toppmodell verdig!

Samsungs Q9-serie er koreanernes aller råeste high-end TV. Vi snakker om selve gallionsfiguren i sortimentet, som på linje med Audi A8, BMW 7-serie og Mercedes S-klasse skal representere det ypperste innen teknologi, brukerkomfort og ytelse.[notdevice]

[/notdevice]

Samsung vet derfor godt at de er nødt til å slå på stortromma i år: Nykommeren QE65Q9F er oppgradert eller alle kunstens regler, men den viktigste endringen er et nytt bildepanel med fullverdig LED-baklys, lokal dimming, forbedret innsynsvinkel, avansert filterteknikk, samt en kraftig bildemotor til å drive det hele.

Bildekvalitet

Ingen grunn til å gå rundt grøten når det gjelder bildekvaliteten: QE65Q9FN ser regelrett råbra ut i våre øyne! Samsung-skjermen har en dynamisk rekkevidde fra det mørkeste mørke til det blendende lys, som overgår det meste vi har sett, og knapt trodde var mulig med LCD. Vi kan nyte filmen uten sjenerende lysblødning, eller lyse omriss. Dybdefølelsen er formidabel. Det dynamiske baklyset jobber veldig presist, og unngår den typiske halo-effekten rundt lyse objekter på skjermen.

Når det kommer til fargegjengivelsen er QLED-skjermen i sitt ess. Den får frem fargenyanser i rødt, grønt og blått med større metning og intensitet enn forgjengeren. I tillegg er tendensene til color banding (synlige overganger mellom fargene) en saga blott.

Annonse

Den usedvanlig presise dimmingen gjør at Q9 ikke står langt tilbake fra OLED når det kommer til svartnivå. I den andre enden av skalaen kan Samsungen pumpe ut adskillig mer lysstyrke. Vi målte den til 1700 nits i mørk filmmodus, og hadde ennå mye å gå på. Det er omtrent det dobbelte av hva de mest lyssterke OLED-ene klarer, og det merkes virkelig i de mest intense HDR-scenene, hvor vi nesten kan føle varmestrålingen i panna. Skremmende realistisk!

Konklusjon

Med denne nye toppmodellen i Q9-serien gjør Samsung et solid comeback i high-end klassen. QE65Q9FN scorer høyt både når det gjelder design, brukervennlighet og smarte løsninger, men det er bildekvaliteten som skiller seg ut. Her får du en gnistrende sterk kontrast, et svartnivå som puster OLED-konkurrentene i nakken, kombinert med enestående lysstyrke. Alt dette gjør Samsung til en verdig vinner i high-end klassen. AH

Annonse
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.