Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Samsung Q9FN

Samsungs flaggskip-TV er tilbake i ny støpning, denne gangen med bildekvalitet som er en toppmodell verdig!

Skrevet av / 11.11.18 - 14:14
Samsung Q9FN

Samsungs Q9-serie er koreanernes aller råeste high-end TV. Vi snakker om selve gallionsfiguren i sortimentet, som på linje med Audi A8, BMW 7-serie og Mercedes S-klasse skal representere det ypperste innen teknologi, brukerkomfort og ytelse.[notdevice]

[/notdevice]

Samsung vet derfor godt at de er nødt til å slå på stortromma i år: Nykommeren QE65Q9F er oppgradert eller alle kunstens regler, men den viktigste endringen er et nytt bildepanel med fullverdig LED-baklys, lokal dimming, forbedret innsynsvinkel, avansert filterteknikk, samt en kraftig bildemotor til å drive det hele.

Bildekvalitet

Ingen grunn til å gå rundt grøten når det gjelder bildekvaliteten: QE65Q9FN ser regelrett råbra ut i våre øyne! Samsung-skjermen har en dynamisk rekkevidde fra det mørkeste mørke til det blendende lys, som overgår det meste vi har sett, og knapt trodde var mulig med LCD. Vi kan nyte filmen uten sjenerende lysblødning, eller lyse omriss. Dybdefølelsen er formidabel. Det dynamiske baklyset jobber veldig presist, og unngår den typiske halo-effekten rundt lyse objekter på skjermen.

Når det kommer til fargegjengivelsen er QLED-skjermen i sitt ess. Den får frem fargenyanser i rødt, grønt og blått med større metning og intensitet enn forgjengeren. I tillegg er tendensene til color banding (synlige overganger mellom fargene) en saga blott.

Den usedvanlig presise dimmingen gjør at Q9 ikke står langt tilbake fra OLED når det kommer til svartnivå. I den andre enden av skalaen kan Samsungen pumpe ut adskillig mer lysstyrke. Vi målte den til 1700 nits i mørk filmmodus, og hadde ennå mye å gå på. Det er omtrent det dobbelte av hva de mest lyssterke OLED-ene klarer, og det merkes virkelig i de mest intense HDR-scenene, hvor vi nesten kan føle varmestrålingen i panna. Skremmende realistisk!

Konklusjon

Med denne nye toppmodellen i Q9-serien gjør Samsung et solid comeback i high-end klassen. QE65Q9FN scorer høyt både når det gjelder design, brukervennlighet og smarte løsninger, men det er bildekvaliteten som skiller seg ut. Her får du en gnistrende sterk kontrast, et svartnivå som puster OLED-konkurrentene i nakken, kombinert med enestående lysstyrke. Alt dette gjør Samsung til en verdig vinner i high-end klassen. AH

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nyhet

Kraftig fall for elektronikksalget

Vi kjøper færre tv-er, lydprodukter og mobiler.
Les mer
Scroll to Top