TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer Roborock S7 MaxV Ultra

Den beste robotstøvsugeren

Den rådyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsugeren hittil.

forfatter
Publisert 01.11.22 - 12:00

MaxV-versjonene i S7-serien til Roborock leveres i tre versjoner. Vårt testeksemplar var MaxV Ultra, som i likhet med MaxV og MaxV Plus, har Lidar-mapping av rommene, og en viktig ting: Kamera. Som ser og gjenkjenner hindringer. For eksempel ledninger.

Ultra-versjonen leveres med Roborocks største dokkingstasjon. Som fyller støvsugerens 200 ml vannbeholder når den er nær tom, og tømmer støvbeholderen. Den gjør en fiffig ting til, den vasker også moppen på undersiden av støvsugeren.

I Roborock-appen kan man aktivere talestyring og fortelle støvsugeren at den skal støvsuge under spisebordet. For når den har tatt et par runder i huset, har den 3D-skannet rommene, og vet hvor de er i forhold til hverandre. Den vet også hvilke møbler som står hvor, for den gjenkjenner møblene og ser forskjell på en sofa og et bord.

I likhet med S7, gjør S7 MaxV en svært god jobb med rengjøringen. Men der S7-modellen unntaksvis misser på noen av de smulene som kan være vanskelig å få opp fra gulvet, feier MaxV-modellen over parketten uten å etterlate seg selv den minste smule. Samtidig kjører den ikke over sokkene eller tøflene som måtte være etterlatt på gulvet.

Roborock S7 MaxV Ultra har endelig fått øyne som ser, og en smartere hjerne. Den er bedre på alt enn S7-modellen, men også dobbelt så dyr. Det skyldes blant annet den svære, men ganske praktiske dokkingen med tømmestasjon, som både er nyttig og bekvem.

Det kan ta litt tid å lære den alle rommene og møbleringen, og ditto å lære seg å bruke appen. Som med fordel kan fornyes med bedre brukervennlighet og mindre ‘lagging’. Det underslår likevel ikke det faktum at S7 MaxV Ultra er den kraftigste, smarteste og kanskje aller beste robotstøvsugeren nå.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde