Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi kårer

Stiga A 1500

Stiga leverer en solid og gjennomtestet robotgressklipper, som gjør det den skal.

Skrevet av / 03.11.23 - 10:30
Stiga A 1500

Gul er Stigas merke-farge, som går igjen på alle deres maskiner. Den må man bare leve med hvis man vil ha et av deres produkter.

Uansett hva vi mener om den gule fargen, er svenske Stiga kjent for å levere kvalitet, og det fornekter seg ikke. Stiga har blant annet prioritert å utvikle et ekstra holdbart batteri, som etter fire års hard jobbing fortsatt leverer en kapasitet på 80 prosent.

Det er også arbeidet med å skape en robot som veier langt mindre enn konkurrentene, så den er mer skånsom mot plenen når den kjører rundt. Og via appen kan den programmeres til å klippe i flere forskjellige mønstre, hvor noen av dem er temmelig avanserte. Den kan også kombinere opp til fire forskjellige klippemønstre, mens noen av testens øvrige roboter bare kjører frem og tilbake. Stigas avanserte løsning er designet for å gi en så jevn og skånsom klipping som mulig.

Og så er det jo Stigas patenterte AGS Technology (Active Guidance System), som sikrer at roboten aldri mister forbindelsen til satellittene, fordi den lærer å huske satellittkretsløp og signalstyrker, og bruker disse dataene til intelligent planlegging når den kjører og klipper i hagen ved å dele hagen inn i et gitter.

Den er programmert til å vite hvordan satellittene beveger seg over himmelen, og dermed over hver del av hagen, og det er på den bakgrunn den bestemmer seg for hvor den vil kjøre til og klippe. Da roboten er egnet for hager på opptil 1500 kvm, kan det være en fordel at den vet hvor og når den skal på jobb.

Stig-A er også blant de mest lydløse robotene vi har testet. Den kan praktisk talt ikke høres.

Det eneste virkelige minuset ved Stiga-A 1500 er at den krever konstant tilkobling via 4G, og at det derfor er nødvendig å kjøpe en datapakke fra Stiga når det første året er gått.

Til gjengjeld er det helt generelt for de kabelfrie robotgressklipperne at de er billigere å eie enn de som bruker kabel, da alle former for oppdateringer av programvare foregår via dataoverføring. Det er derfor ikke nødvendig å ha en tekniker når robotgressklipperen skal oppdateres, og sett i det lyset er en datapakke en rimelig løpende utgift.

Konklusjon 

Stiga anbefaler at Stiga A 1500 klipper to ganger om dagen, så det lar vi den gjøre. Generelt sett imponerer Stig-A 1500 med sin grundighet og med en app som inneholder en meget enkel og intuitiv navigasjon. Det er ikke så mange fancy features, men bare et helt enkelt setup

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Nyhet

På innsiden av Elkjøp Campus

Bli med innenfor dørene på Elkjøps "hemmelige" elektronikkmesse.
Les mer
Scroll to Top