Som normalt for Roborock modeller, er Ultra-utgaven flaggskipet, og S8 Pro Ultra leveres med den mest avanserte dokkingstasjonen til Roborock. Den vasker moppen etter bruk, og har støvtømming, påfylling av vann, og tømming av vaskevann etter moppvasking. Det foregår i tre uttakbare bøtter, slik at det er enkelt å tømme og fylle på mer vann. Den har også fått lufttørking med varmluft, som skal forhindrer vekst av mugg og dårlig lukt på moppekluten og dokkingstasjonen.
Før man setter roboten i gang med å gjøre rent, er det lurt å sende den på en 3D-skanning av rommene. Gjerne i alle etasjer dersom man har flere, for sånn lærer den seg hvor objekter står, hvor tepper, dørstokker, dører, trapper og rommene befinner seg. Den tilpasser seg rommene etter hvert som den ‘blir kjent’, og finner selv ut hvor det er mest effektivt å starte jobben, og hvilken rute den bør ta.
På testbenken
Når S8 Pro Ultra støvsuger tepper løftes moppen 5 mm for å unngå at den samler opp støv og hår som skal i støvsugeren. Ellers vibrerer den med en frekvens på 3000 ganger per min når den vasker parketten. VibraRise 2.0 kaller Roborock teknologien bak moppingen på S8 Pro Ultra, som bruker to vibrasjons-deler for mer effektiv mopping – med 3000 oscilleringer per minutt og 6 Newton trykk.
Det er ikke så lett å bedømme om den nye S8 Pro Ultra gjør en vesentlig bedre jobb med rengjøringen enn forgjengeren S7 MaxV Ultra. Den gjorde en svært god jobb med rengjøringen i vår test, men ingen av dem lyktes 100 prosent med cola-testen.
Konklusjon
Den nye moppen og den økte sugekraften til Roborock S8 Pro Ultra, er ingen revolusjon sammenlignet med forgjengeren S7 MaxV Ultra. Men alle som har en eldre robotstøvsuger, vil garantert ha mye å hente på å bytte til den nye S8 Pro Ultra. Eller S8+ med den langt mer plasseringsvennlig dokkingen, som også koster mindre.
Roborock S8 Pro Ultra bygger videre på suksessen med S7-serien, og er blir smartere, kraftigere og mer effektiv enn før. Den er også blitt dyrere, men det koster som alltid å ha det beste.