Oral-B iO10 er rett og slett smart! Den kommer med såkalt iOSense, som er marketingspråk for tannbørstens magnetiske lader, som samtidig fungerer som hub og i sanntid guider deg til hvor du skal børste tennene for å få den optimale rengjøringen.
Seks lysfelter på laderen representerer således forskjellige soner i munnen, og går fra blått til hvitt når du er ferdig med å børste den respektive børstesonen. Når alle lysene er hvite, har du børstet alle områder lenge nok. Pusser man for hardt, lyser iOSense opp med rød farge så du vet at du må spare litt på kreftene.
En enda grundigere tannpuss får man hvis man i stedet bruker Oral-B appen. Mobilen kobles med Oral-B iO10 via Bluetooth, og sensorer i tannbørsten kommuniserer med stor presisjon til appen akkurat hvor, hvordan og hvor hardt du børster.
Du kan definere forskjellige programmer og tidsmål, og når selve tannbørstingen pågår, kan du ikke bare se dine fremskritt område for område som med iOSense-huben nevnt ovenfor. Nei, appen viser et slags tredimensjonalt bilde av tennene dine, og tannpussen følges så i sanntid mens det skilles mellom om du børster på yttersiden, innersiden eller på tyggeflaten av tennene.
Konklusjon
Oral-B iO10 er imidlertid også den dyreste tannbørsten jeg noensinne har hatt. Og selvfølgelig må man spørre seg selv om det virkelig er verdt adskillige tusen kroner at tannbørsten holder deg i ørene mens du pusser.
Svaret er nok individuelt. Hvis du likevel ikke har tenkt å bruke appen – eller iOSense-huben – kan det være det samme. Da er ikke Oral-B iO10 noe for deg.
Men hvis du har bestemt deg for å ta munnhygienen seriøst, kjenner jeg i skrivende stund ikke til noen bedre løsning du kan kjøpe i en butikk og ta i bruk hjemme. Og ettersom tannlegebesøk også er dyre – spesielt hvis du står overfor en langvarig behandling av for eksempel paradentose – kan det nok fint lønne seg i lengden å kaste litt ekstra penger etter Oral-B iO10.