Man må nok si at Pure A9 skiller seg ut designmessig fra de andre med sin femkantede form, front i stoff og metall samt håndtaket i fuskepels. Ingen hvit plast her, noe som får den til å føles litt eksklusiv. Derimot er det ikke så sikkert at den passer inn i et skandinavisk ”hvitt og friskt” hjem.
Man kan stille den inn manuelt i ni ulike viftehastigheter eller sette den i automodus. Da benytter den sensorer for tre ulike størrelser av partikler samt TVOC for å avgjøre viftehastigheten.
Takket være alle ulike typer av filtre renser den effektivt mange typer luftforurensinger. Når den oppdaget dårlig luft og satte i gang på høyere effekt, tok det ikke lang tid før hele rommet ble friskt igjen. På grunn av kullfilteret inkluderer det lukt som uvelkommen matos.
I appen ser man aktuelle verdier for små, mellomstore og store partikler samt flyktige organiske forurensninger. Dessuten temperatur og luftfuktighet, selv om luftrenseren selvfølgelig ikke kan gjøre noe med dem. Man får også historikk med kurver, der det i vårt tilfelle var tydelig at innholdet av lett flyktige organiske forurensinger skjøt i være under rushtrafikken. Her ser man også filterstatus og kan slå på ioniseringen. Appen støtter talekontroll med Google Assistant.
Konklusjon
Man merker at dette er en toppmodell fra en erfaren produsent. Selv om formgivningen er spennende, er utformingen gjort for å spre den friske luften så mye som mulig. Dermed dekker Pure A9 store områder. Den har også mange sensorer, og renser luften i fem steg, noe som gir trygghet for at man får bort det meste av forurensningene. Til tross for dette er det den stilleste luftrenseren vi har testet. Den har også en fin app med stemmestyring.