Vi får like stor skjerm som i fjor, men merkelig nok med anelsen lavere oppløsning. Skjermteknikken er samme utmerkede LTPO OLED-panel. Men lysstyrken har blitt presset opp til hele 1600 nit.
Kameraene har også blitt oppgradert. Kruttet har blitt brent på ultravidvinkelen, og det er bra, da dette var det svakeste punktet på den forrige modellen. Den har blitt oppgradert fra 12 til 48 megapiksler, og blitt betydelig mer lysfølsom, samtidig som den har fått bedre autofokus.
Under panseret sitter Googles egne Tensor G3, og trenger vi å si at det ifølge Google selv er den raskeste Piksel-systemkretsen noensinne? Det interessante med den Samsung-bygde kretsen er at den ikke er bygd for å slå Snapdragons eller Apples ytelsesrekord. Den er designet for å gi bra AI- og maskininnlæringsytelse for å beskytte alle slike funksjoner som Google har klemt inn i mobilen.
De fleste mobilprodusentene tilbyr bare tre års oppdateringer, noe som ikke er lenge. Vi applauderer derfor Google som tilbyr syv års Android-oppgraderinger, sikkerhetsoppdateringer og nye funksjoner. Noe som gjør at man skal kunne beholde Pixel 8 til 2030!
Konklusjon
Det er tydelig at Google med sine Pixel-mobiler vil peke ut retningen for Android-mobiler. Og fremtiden er ikke et rustningskappløp. Våre mobiler er allerede raske som datamaskiner, men er det virkelig nødvendig? I stedet gjør den alt litt smartere. Kameraene tar bedre bilder, mikrofonen tar bort støy, assistenten forstår hva vi vil ha, og den lader smartere enn oss. Dermed ikke sagt at den mangler nyheter, for ytelsen har virkelig blitt bedre, skjermen har blitt enormt lyssterk – og så har den et termometer! Visst har den enkelte mangler, men det er bare å kapitulere for må-ha-følelsen.