Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer

Sony Xperia 1 IV

Sony Xperia 1 IV kommer ikke til å revolusjonere mobilmarkedet. Men for nerdene og de semiprofesjonelle er den nok det beste mobilvalget akkurat nå.

Skrevet av / 01.11.22 - 12:00
Sony Xperia 1 IV

“Don’t mess with a working system,” sier man på engelsk, og Sony har optimert og justert hist og pist, så Xperia 1 IV er klar for 2022. Men i bunn og grunn er det heller snakk om en oppgradering enn om et helt nytt produkt.
Derfor ligner Sony Xperia 1 IV også forgjengeren på en prikk. Designen er elegant med Gorilla Glass Victus på både for- og bakside med alt omkranset av en metallramme. Kameramodulen sitter i øverste venstre hjørne på baksiden. En av grunnene er at Sony har gjort plass til en 3,5 mm minijack-kontakt på toppen av mobilen, en lekker detalj for de audiofile.

Sony Xperia 1 IV er utstyrt med tredobbelt kamera samt en dedikert 3D iToF-sensor til avstandsmåling. Som på fjorårets modell finner vi derfor et 24 mm vidvinkelobjektiv på 12 megapiksler, en 16 mm ultravidvinkel, også på 12 megapiksler, samt en 12 megapiksler tele. Og periskopteknologien med variabel brennvidde som alternativ til tradisjonell optisk zoom fra Xperia 1 III er tilbake.

Kameraet styres via Photography Pro-appen, som i utgangspunktet har stort sett samme grensesnitt som Sonys Alpha-kameraer, og dermed tilbyr manuell innstilling av eksponering, hvitbalanse, lukkertid, osv. Kameraet har også lånt et par andre triks fra Sonys Alpha-serie, for eksempel Real-time Eye-AF, som følger og stiller skarpt på motivets øyne, også når personen beveger seg, noe som nå virker med alle kameralinsene.

Og det er Alpha-grensesnittet som gjør Sony Xperia 1 IV til noe spesielt, og at Sony prioriterer sin egen profesjonelle kamera-app, er et godt eksempel på at den japanske elektronikkprodusenten kjenner sitt publikum.

Sony Xperia 1 IV er en liten forbedring for de kresne. Skjermen er blitt mer lyssterk, batteriet er større, og kameraet har fått litt flere funksjoner, inkludert et teleobjektiv som nå kan zoome fritt i hele intervallet mellom 85 og 125 mm. Og så er det endelig blitt orden på kameraprogramvaren og alle de automatiserte innstillingene.

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Nyhet

På innsiden av Elkjøp Campus

Bli med innenfor dørene på Elkjøps "hemmelige" elektronikkmesse.
Les mer
Scroll to Top