Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer: Octave V 70 SE

Alle rørforsterkere er ikke like

Octave Audio V 70 SE utfordrer sansene i dobbelt forstand.

Publisert 01.11.22 - 12:00
Octave V 70 SE

Mest populære tester

Nyhet
Har du stor nok yacht, har du plass til god lyd.
Nyhet
Sesong 3 av The Kardashians får Disney+-premiere i mai - nå er traileren her.
Nyhet
Den heftige 7-seteren Kia EV9 har plass til voksne i alle sine seter. Den kommer hit etter sommeren.
Lasse Svendsen

Octave-forsterkeren har ingenting av den klassiske varme, fyldige klangen noen rørforsterkere ofte kan ha, og i kombinasjon med enkelte høyttalere, kan lyden fremstå som slank. Nesten kjølig. Som enkelte transistorforsterkere.

Men etter hvert som man får lyttet og blir kjent med den, oppdager man at den heller spiller mer korrekt enn de gjengse oppfatningen av rørforsterkere tilsier.

Den tyskbyggede rørforsterkeren er en av mange fra Octave Audio. Som har spesialisert seg på rørforsterkere. Denne plasserer seg midt i feltet av integrerte rørforsterkere fra Octave. V 70 SE er en kraftigere versjon av V 40 SE, og som navnet antyder er effekten oppgitt til 70 W per kanal, i 4 ohm vel og merke.

Det litt spesielle med de fleste Octave-forsterkerne, er at de er bygget slik at man kan legge til f.eks. en phono-modul, eller en ekstra inngang med enten RCA- eller XLR-tilkobling. Modulene koster noen tusenlapper ekstra, og for de integrerte kan den også etterbestilles, men da må den installeres hos en forhandler. Det er ikke en innstikksmodul.

Octave Audios integrerte V 70 SE, vil forbause flere enn oss. Den rister skikkelig i fordommene mange har mot rørforsterkere, og vil vinne manges entusiasme for noe de ikke trodde de var klar for eller interessert i. Den virker bedre bygget enn mange forsterkere i høyere prisklasse, og lydmessig kan den måle seg med mange av dem.

V 70 SE har bedre kontroll på dynamikken når man spiller høyt, og virket helt uanfektet når den blåste musikken gjennom de store KEF-høyttalerne. Med mulighet for platespillerinngang og ekstra filterkapasitet for ekstra tungdrevne høyttalere, er den også litt mer fleksibel enn de fleste integrerte forsterkerne. Octave-forsterkeren er definitivt verdt å lytte til, om ikke annet så bare for å få sine fordommer utfordret.

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top