Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer

Marantz Model 40n

Marantz-forsterkeren vil gi nytt liv til et hvert anlegg og er vårt soleklare valg.

Skrevet av / 01.11.22 - 12:00
Marantz Model 40n

Den forseggjorte og velspillende Model 40n, er så nær perfeksjon som det er mulig å komme i denne prisklassen. Med strømming, digitale innganger og platespillerinngang, mangler man ingen ting.

Forsterkerens til sammen åtte utgangstransistorer leverer 70 W effekt per kanal. Litt mindre enn de oppgitte 100 wattene Model 30 leverer, men det merker man faktisk lite til i praksis.

Marantz-forsterkeren er en av få tokanalsforsterkere med HDMI-kontakt. Den har lydretur og brukes kun til lyd, og meningen er at man skal koble TV-en til forsterkeren. Da kan man styre lyden med fjernkontrollen til TV-en.

En optisk og en koaksial digitalinngang, holder for de fleste som har digitale lydkilder, men legg merke til at forsterkeren ikke har en USB-inngang for lyd fra f.eks. en laptop. Kun en USB-A-kontakt for avspilling av musikkfiler på en minnepinne, eller lading av en tilkoblet mobil.

Klangen kan definitivt minne om Model 30, men den er varmere og mer avrundet i Model 40n. Som jeg nevnte tidligere, merker man ikke noe til forskjellen i effekt. For Model 40n har en meget potent bass, med svært god dynamisk kontrast over hele frekvensområdet. Den lyder rett og slett innmari engasjerende og spiller med en gnist og entusiasme som jeg synes manglet litt i Model 30.

Den integrerte Marantz Model 40n mangler MC-inngangen til Model 30, men bortsett fra det, er det lite som mangler her. Den spiller rett og slett fantastisk fint på alt av musikk, og har en deilig, varm klang som man blir betatt og avhengig av. Med full pakke på strømmefronten, og digitale innganger – inklusive HDMI – er det bare å finne et par skikkelig fine høyttalere, så har man et anlegg for livet. I valget mellom Model 30 og 40n, vil jeg personlig velge 40n, som jeg liker bedre, og som har alt jeg trenger.

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nyhet

Kraftig fall for elektronikksalget

Vi kjøper færre tv-er, lydprodukter og mobiler.
Les mer
Scroll to Top