Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer: KEF LS60 Wireless

Den beste trådløse vi har hørt

KEF LS60 Wireless, er sensasjonelt gode trådløse høyttalere.

Publisert 01.11.22 - 12:00
KEF LS60 Wireless

Mest populære tester

Nyhet
Har du stor nok yacht, har du plass til god lyd.
Nyhet
Sesong 3 av The Kardashians får Disney+-premiere i mai - nå er traileren her.
Nyhet
Den heftige 7-seteren Kia EV9 har plass til voksne i alle sine seter. Den kommer hit etter sommeren.
Lasse Svendsen

De gulvstående LS60 Wireless er ikke bare oppfyllelse av et ønske vi har hatt lenge – en gulvstående utgave av LS50 Wireless. Neida. KEF har dratt den enda lengre, og laget en aktiv, trådløs og fantastisk potent gulvhøyttaler, som mest minner om en KEF Blade Light. I det minste en Reference 5 Light.

Med fire sidemonterte basselelementer, kombinert med KEFs nyeste koaksiale UNI-Q-element foran. På innsiden sitter det en 500 W klasse D-forsterkermodul som driver de fire 13 cm basselementene, som samlet har en flate tilsvarende to 10-tommere.

Snur man den ene høyttaleren, finner man alle tilkoblingene til eksterne lydkilder. Som en digital koaksial inngang, en optisk Toslink-inngang, Ethernet for kablet nettverk, USB-A for mobillading og service, samt RCA-inngang for analoge lydkilder.

TV-en kobles rett i høyttaleren med en HDMI eARC-inngang, og da styrer man lyden med TV-fjernkontrollen, som også slår på høyttaleren når man slår på TV-en.

Bassen på Sade’s Soldier of Love drønnet ut i lytterommet, perfekt kontrollert og så fysisk at jeg kjente det på kroppen. Lydbildet vokste med volumet, og vokalen var fokusert, distinkt, luftig og krystallklar, men med et kledelig anstrøk av varme. Ry Cooders gitar på Get On Board, med Taj Mahal, skjøt ut i rommet som en pil, tydelig definert og med et dynamisk bakteppe som fikk gitartonene til å skinne på en sort bakgrunn av null forvrengning.

De trådløs KEF LS 60 Wireless, er kanskje de beste i sitt slag under 100.000 kr paret. De passer kanskje ikke for de som har mange signalkilder de vil koble til, og hvert fall ikke til de som helst leker med rør og hornhøyttalere. Men de mange som kan tenke seg en enklere løsning i stereo, uten alle boksene og med mer bekvem betjening, kan vi ikke komme på en bedre trådløs, gulvstående, og brukervennlig høyttaler enn dette. Selv om den har en kjip fjernkontroll, og at vi heller hadde sett at høyttalerne hadde et skikkelig display som viste kildevalg og volum, enn en flerfarget LED.

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top