TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer Hamrammr Immersive 7.2

Hjemmekino på ramme alvor

Med Hamrammr i alle kanaler er det duket for en eksplosiv filmopplevelse. Det er heftig. Det er kontrollert. Vi elsker det!

forfatter
Publisert 02.11.22 - 13:07

Seriøse hjemmekinoentusiaster er mer opptatt av ytelse, lydtrykk og «bang for the buck» enn de er av blankpolerte kabinetter og dyr kosmetikk. I kinomørket vil man ikke ha noe som glimrer og trekker oppmerksomheten fra bildet, derfor er det vanlig å skjule høyttalerne bak lerret og duker. Dermed spiller utseendet en mindre rolle enn om de skulle stå i en vanlig, sivilisert stue.

Tanken bak Hamrammr er å tilby et vellydende og prisgunstig alternativ til dyre high-end-høyttalere. Man har derfor valgt å bruke mest penger på gode høyttalerelementer, og mindre på kabinetter og kosmetikk. En annen ting man har lagt vekk på, er at høyttalerne skal være lett å drive. Følsomheten må være høy nok, og belastningen enkel nok, til å få et godt resultat med en god surroundreceiver. Derfor er følsomheten på hele 95-98 dB med 1 watt, avhengig av hvilken modell du velger.

For å holde kostnadene nede, produseres kabinettene i Kina, mens resten av komponentene er hentet fra europeiske leverandører. Og selve monteringen? Jo, den foregår faktisk lokalt hos AVshop, på Alnabru i Oslo.

Lyden av Hamrammr

Hamrammr Immersive er noe så sjeldent som prisgunstige, dedikerte hjemmekinohøyttalere, som har så god lydkvalitet at de tar både film og musikk på strak hånd. Ønsker du en kruttønne av en hjemmekino? Værsågo’! Vil du ha følsom musikk? Her er den.

Høyttalerne er lettdrevne, slik at du ikke trenger all verdens av elektronikk – men de vokser med oppgaven med kvalitet i forkant, så kjøp så bra du har råd til.

Tilgjengelig i både 8 og 12 tommers versjoner, hvor vi klart anbefaler 12-tommeren i front og senter.

Subwooferne er et kapittel for seg selv. Kjøp gjerne to, da har du mer enn nok til å filleriste rommet.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Lyd og lys i vintermørket: Ny høyttaler fra IKEA og Sonos Det måtte jo komme: En gulvlampe med innebygd høyttaler! SYMFONISK gulvlampehøyttaleren slippes i januar.
Billig og bra subwoofer? Med Monitor XT10 får du de ekstra bassoktavene til en svært hyggelig pris.
Nå kommer den hit også Spiller musikk og skjønner norsk.
5 tips til bedre lydplanke-lyd Har du akkurat kjøpt deg en ny lydplanke? Her får du noen enkle tips som gjør oppsettet til ren plankekjøring!
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Følg Lyd & Bilde