Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer

Bowers & Wilkins Zeppelin 4. gen

Den velkjente Zeppelin-høyttaleren har kommet til fjerde generasjon. Resultatet er helt moderne.

Skrevet av / 01.11.22 - 12:00
Bowers & Wilkins Zeppelin 4. gen

“Ikonisk” er et misbrukt ord. Men når det gjelder Bowers & Wilkins bordhøyttaler Zeppelin, er det fullt berettiget. For få høyttalere er så gjenkjennelige som den. Eller så langlivede.

Den luftskipsformede høyttaleren fikk sin debut i 2007, hvor den kunne brukes som dokking for Apple iPod Touch (som nettopp er gått av med pensjon etter 21 års tro tjeneste) og den helt nye Apple iPhone. Den gang besto musikken av MP3-filer, og forbindelsen var normalt via kabel. Så det var litt av en revolusjon at man kunne parkere mobilen i holderen på høyttaleren og bare spille.

I dag, 15 år senere, er dokking og kabel avløst av AirPlay og Bluetooth. Og de hardt komprimerte MP3-filene er erstattet av strømme-tjenester med millioner av musikkstykker. Med mulighet for CD-kvalitet eller høyere.

Bowers & Wilkins Zeppelin ligner til gjengjeld seg selv. Selv om høyttaleren har nådd til fjerde generasjon, har kabinettet den samme sigarformen. Kun foten er endret litt mellom versjonene. Og dokking-stasjonen er selvfølgelig fortid. Noe den også var på tredje generasjon.

Lyden av Zeppelin

Bowers & Wilkins lager mange fantastiske hi-fi-høyttalere. Zeppelin sikter ikke mot så høye luftlag; det er en convenience-høyttaler som kan levere bakgrunnsunderholdning til de 95 prosent av hverdagene, hvor man ikke sitter konsentrert i godstolen og lytter etter de ultimate detaljene. Men hvor man fortsatt gjerne vil ha skikkelig kvalitet.

Det leverer Zeppelin. Faktisk er det ganske imponerende hvor solid lydbilde man kan få fra en så liten høyttaler. Stereobildet er av gode grunner begrenset til det 66 cm brede kabinettet. Men setter man Zeppelin på bordet foran seg, får man et helt fint perspektiv.

Selv om høyttaleren på papiret går ned til 35 Hz, er den dypeste bassen temmelig begrenset. Men lyden er på ingen måte tynn eller spinkel, og spesielt mellomtoneområdet er overbevisende.

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nyhet

Bli med i en eksklusiv L&B-gruppe!

Hjelp oss til å bli bedre og mer relevant – vinn flotte premier.
Les mer
Lyd & Bilde
Scroll to Top