Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

KEF LSX

Trådløst høyttalerkupp

Den lille KEF LSX er et fargerikt fyrverkeri av en høyttaler, og best i klassen.

Musikk er som kjent aller best i stereo. Det hører vi stadig vekk, i alle prisklasser egentlig, også her.

To høyttalere er bedre enn én, spesielt når de er små. Som disse. De kompakte KEF LSX, er egentlig et lite stereoanlegg. De trådløse høyttalerne har både Wi-fi og Bluetooth innebygget, sånn at hvem som helst kan strømme musikk fra Spotify eller Tidal i stereo.

De kan også kobles til TV-en. Sett et par LSX på benken foran TV-en, eller heng dem på veggen ved siden av TV-en, og vips har man stereolyd fra tTV-en også. Det er en mer vellydende løsning enn en lydplanke.

Man kan også koble til en annen lydkilde, f.eks. en platespiller eller noe annet, og man kan velge om man vil styre lyden med en app eller fjernkontrollen. Stream-appen gir deg også oversikt over spillelister, musikk man har lagret og tilgang til musikkbiblioteket på datamaskiner som er tilkoblet samme nettverk.

Skulle man oppleve at det mangler litt på dypbass, kan man koble til en subwoofer. De fargerike KEF-høyttalerne har også støtte for AirPlay 2 og multirom med flere høyttalere i serie.

Annonse

De er kanskje små, men det merkes ikke på lyden. Høyttalerne har KEFs Uni-Q høyttalerelement med diskanten i midten. Det gir et homogent og balansert lydbilde med et stereoperspektiv som overgår alt i prisklassen.

Den innebyggede forsterkeren har stålkontroll i bassen, og vi tviler på at mange vil ønske seg en subwoofer i tillegg. Slagverk gjengis med en dynamisk snert som man både hører og kjenner, og selv store orkesterverkers klanglige fargeprakt blomstrer her.

Annonse

Musikken virker større, mer dynamisk og engasjerende enn vi er vant til fra trådløse høyttalere, og det er oppsiktsvekkende for en 24 cm høyttaler.

Man kan velge om høyttalerne skal være matt sorte, hvite, blå, røde eller grønne, og det gjelder både kabinettet, fronten, baksiden, og det finmaskede stofftrekket på sidene,

KEF LSX er uten tvil de fineste høyttalerne i sin klasse. De skiller seg ut på designet, de kan brukes av hele familien, og de lyder nesten sensasjonelt godt for så små, trådløse stereohøyttalere. Disse kan vi anbefale uten forbehold. LS

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.