TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer Nura NuraTrue Pro

CD-kvalitet over Bluetooth

Nura er blant de mest innovative innen hodetelefoner, og med NuraTrue Pro har de overgått seg selv.

forfatter
Publisert 01.11.22 - 12:00

Nura har klart å skape et navn for seg selv i løpet av ganske kort tid. Det er nemlig fordi de ikke gjør som alle de andre, men tråkker opp løypa selv.

Først fikk vi hodetelefonene NuraPhone, et par over-ear hodetelefoner med en ørepropp i midten av hver klokke. Hybrid ørepropper og klokker, med andre ord. Hvor proppene gir hele lydbildet, mens klokkene sender dundrende bass gjennom skallen!

Men den største nyvinningen var at de var de første på markedet til å skreddersy lydbildet til brukerens ører.

Deretter kom NuraLoop og etter hvert også de helt trådløse NuraTrue, hvor man hadde beholdt proppene og droppet klokkene. Med samme kløktige øretilpasning av lyden.

NuraTrue Pro – tapsfri Bluetooth-lyd

Den nye Pro-utgaven av NuraTrue er markedets første ørepropper med tapsfri Bluetooth-lyd! Det er helt nytt, for selv om både LDAC og aptX HD gir bedre Bluetooth-lyd og støtter både 24-bit og 96 kHz oppløsning, så er det faktisk ikke lossless. Det jukses med data og psykoakustiske modeller. Men med aptX Lossless er bitstrømmen som pakkes ut i andre enden en tro kopi av signalet som blir sendt inn.

Pro-utgaven har fått økt batteritid fra 6 til 8 timer i øreproppene, og fra 18 til 24 timer i etuiet. Multipunkt har den også, og kan tilkobles to enheter samtidig.

Innovasjon tvers igjennom

NuraTrue Pro er innovasjon tvers igjennom, og det på en særdeles vellykket måte. Her står teknologien i høysetet, pakket inn i et brukervennlig grensesnitt – og utført slik at det ikke skreller bort følelsesaspektet i musikkgjengivelsen. Snarere tvert imot. Etter lyden er kalibrert til brukerens ører får alle instrumenter fullt fokus, samtidig som proppene har en enorm bass. Gøy!

At øreproppene dessuten er først med lossless-lyd over Bluetooth, gjør dem ikke mindre spennende. Forbedringen er subtil, men likevel viktig, og gjør at man kommer enda nærmere musikken.

Det eneste aberet med NuraTrue Pro, er størrelsen. Dette er digre saker. Heldigvis sitter de bra.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ekte hi-fi-lyd Med Px8 har Bowers & Wilkins finspisset alle kvalitetene fra Px7 S2. Det er duket for ekte hi-fi-lyd, uten en tråd!
I en støyende hverdag trenger du disse! Hodetelefoner til jul blir aldri feil! Her er våre favoritter blant støykansellerende klokker og propper.
Google meg i øret Det minste medlemmet av familien Pixel sitter godt i øret.
Sjekk de lekre hodetelefonene! Merk deg navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambisiøse flaggskip blant hodetelefoner.
Ingenting bør låte slik Ingen bass, ingen trådløs lading, ingen støydemping. Lyden fra ingenting er ikke imponerende.
… koste hva det koste vil Mark Levinson lager ikke billige ting, og de har ikke tenkt å begynne nå. Med sine første trådløse, støykansellerende hodetelefoner. Men hvor bra er de?
Følg Lyd & Bilde