Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer: JBL Tune 130NC

Årets største varp

Den glimrende EQ-en hjelper JBL Tune 130NC til å bli det beste kjøpet under tusenlappen.

Publisert 01.11.22 - 12:00
JBL Tune 130NC

Mest populære tester

TEST
Toppmodellen fra franske Revival Audio byr på elegant håndverk og krefter til å riste huset. Men den lar seg ikke by på hva som helst.
Nyhet
400 Mp, panning assist og bedre filoverføring.
Nyhet
Superbredskjermen på 44,5 tommer er så bred at den får plass til hele det lange navnet sitt, 45B1U6900C. Den er som to 22-tommere ved siden av hverandre.
Geir Gråbein Nordby

JBL har utstyrt sine billige Tune 130NC med Fast Pair for Android-enheter, så den dukker opp automatisk på telefonen når den er i nærheten første gang. Støtte for taleassistent er også der, tilgjengelig ved å presse og holde venstre ørepropp. Berøringskontrollene kan også tilpasses.

Tune 130NC har både aktiv støykansellering og omgivelseslyd. Sistnevnte kan fokusere på generelle omgivelser, eller tale spesielt. Det betyr i praksis at mellomtoneområdet fra omgivelsene fremheves litt ekstra, slik at du lettere hører hva folk sier til deg.

Når JBL Headphones-appen i tillegg gir tilgang til en meget god equalizer, er dette en imponerende utstyrspakke til prisen. Du trenger ikke bruke den, da proppene låter greit ut av esken. Men bassen er noe overdimensjonert og mellomtonen for tilbakeholden for mitt vedkommende. Du kan med fordel dra opp litt rundt 1 kHz, og senke nivået ved 6 kHz for å kompensere, så det ikke blir for skarpt i toppen.

Lyden av JBL Tune 130NC

Skulle du gjerne hatt et høyere lydnivå enn Tune 130NC klarer, finnes det et triks: Dra opp EQ-en ved alle frekvenser, for deretter å dempe nivået noe mellom 2-4 kHz, da det ellers kan låte smått nasalt.

Lyden fra JBL-proppene er antakelig den beste vi har hørt under tusenlappen, spesielt etter litt justering. EQ-funksjonen i JBL-appen er nemlig blant de beste.

Talekvaliteten er grei, med en litt hard men tydelig nok stemme. Med støy i bakgrunnen drukner derimot stemmen til brukeren, og det blir vrient å høre hva som blir sagt. Så sørg for at du ikke er i bråkete omgivelser, når du skal prate.

Uansett er dette en knallpakke til prisen – og de beste øreproppene vi har hørt til denne prisen!

Enestående lydkvalitet

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Scroll to Top