TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer Jabra Elite 7 Active

Treningsmusikken til nytt nivå

Med denne prislappen har Jabra en del å bevise. Og Elite 7 Active skuffer ikke.

forfatter
Publisert 01.11.22 - 12:00

Med denne prislappen har Jabra en del å bevise. Og Elite 7 Active skuffer ikke.

I pakken finner jeg to ekstra øreputer, imidlertid ingen med vinger, som er litt overraskende med tanke på at Elite 7 Active selges som treningspropper. Men det finnes faktisk en forklaring på dette … Proppene har et spesielt ytre som Jabra kaller ShakeGrip-teknologi. Det er en flytende silikongummi som skal hjelpe proppene å sitte fast i ørene uten å trenge ”vinger”. Min oppfattelse er at proppene er myke, følsomme og pene. I mine ører sitter de virkelig bra, selv under anstrengende treningsøkter.

Du styrer proppene ved å trykke på knappene på øreproppen (ingen virkelig touch). De er følsomme, så du trenger ikke å trykke hardt. Responsen er finfin, du kan velge i appen hvilken knappetrykking som skal utføre hva. Det finnes også stemmeinformasjon som forteller om jeg velger ANC (støyredusering) eller Hearthrough.

Mange lydinnstillinger

Takket være seks ulike lydinnstillinger, som du dessuten kan tilpasse manuelt, er sjansen stor for at du kan trikse deg frem til et lydbilde som passer akkurat deg.

I appen finnes også et Soundscape-alternativ som du kan benytte deg av om du bare vil stenge ute verden for en stund, uten å fokusere på musikk, tekst og takt. Til å begynne med undret jeg meg kanskje litt over hva det skulle være godt for. Men jeg kan fortelle deg at under en yogaøkt fungerer det kjempebra med lyden av et fossefall i ørene.

Totalt sett best

Jabra Elite 7 Active er en meget bra treningspropp, ikke noe å si på det. Til tross for savnet av vinger sitter den trygt og stabilt i øret uten at det gjør vondt.

Lydopplevelsen er god, selv om det finnes enda mer vellydende modeller der ute. Vi kunne godt tenkt oss litt mer fyldighet og tyngde, men passformen sammen med brukervennligheten og en spilleglede som får det til å krible i bena, gjør dette totalt sett til klassens beste ørepropper i året som gikk.

Annonse
forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde