Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer: Audeze LCD-5

Bedre blir det ikke

LCD-5 er mindre og mye lettere enn de fleste andre i high-end-klassen. Likevel er lyden noe av det aller beste vi har hørt.

Publisert 01.11.22 - 12:00
Audeze LCD-5

Mest populære tester

Nyhet
400 Mp, panning assist og bedre filoverføring.
Nyhet
Superbredskjermen på 44,5 tommer er så bred at den får plass til hele det lange navnet sitt, 45B1U6900C. Den er som to 22-tommere ved siden av hverandre.
Nyhet
Hendig kamera for videokreatører med høye kvalitetskrav.
Geir Gråbein Nordby

Med de åpne LCD-5 har amerikanske Audeze tatt mål for seg å lage de beste hodetelefonene de kan, mens de skal være komfortable nok til å kunne ha dem på dagen lang. Og det er ikke bare viktig for musikknytere, men også for de som jobber med lyd og musikk gjennom en arbeidsdag.

Som alle hodetelefoner fra Audeze er dette planmagnetiske – eller planar – hodetelefoner. De skiller seg fra vanlige, dynamiske hodetelefoner ved å bruke en tynn folie opphengt mellom to magneter, hvor folien vibrerer med det elektriske signalet og produserer lyd. Til sammenligning bruker dynamiske hodetelefoner elementer med en mye tyngre membran, med en mindre flate men til gjengjeld mye lengre slaglengde. Dynamiske hodetelefoner har ofte – men ikke alltid – kraftigere bass og tåler et høyere lydtrykk, mens planmagneter har fordelen av en mye kjappere transientrespons og ofte lavere forvrengning – inntil de blir overbelastet.

Supernøytral silkelyd

Da vi først tok på oss hodetelefonene, tenkte vi: «Gud bedre for noen lette hodetelefoner!» Nå er 420 gram heftig nok, og inntil dobbelt så mye som de letteste trådløse hodetelefonene. Men de føles ikke tunge i det hele tatt! De er superkomfortable, samtidig som de sitter fast når man headbanger til favorittmusikken. Ja, for du gjør vel det??

En trompet har et nærvær som vi knapt har hørt før, mens den deilige raspingen av kontrabassen smeller ut, samtidig som man hele tiden er oppmerksom på bakgrunnen, hvor musikerne puster og snufser på en avstand fra mikrofonene.

Her er kontroll på enhver mikrotransient, slik at man blir tatt med på en musikalsk reise fra øyeblikket du tar hodetelefonene på, til du tar dem av igjen – gjerne flere timer etterpå. For så komfortable er de, at du glemmer tid og rom.

Før du avfeier hodetelefoner til 50.000 kroner som galskap, bør du unne ørene dine å høre Audeze LCD-5. Kanskje de beste du noensinne vil høre.

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top