Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer

Focal Clear MG

Skrevet av / 11.10.21 - 15:46
Focal Clear MG

Målet med Clear MG har vært å få til en membran med forsvinnende lite masse, samtidig som den holder seg stiv nok til å håndtere de raskeste svingningene uten å bryte opp i forvrengning. Og det på en rimeligere måte enn man har løst det på de kjempedyre Utopia med sine membraner av beryllium.

Med Clear ble dette løst med en legering av magnesium og aluminium. Men med Clear MG har man droppet aluminiumet, til fordel for rent magnesium. Dette for å gjengi hele toneområdet med mer ekstrem presisjon, og med superraske transienter – også i diskantområdet.

Focal Clear MG låter virkelig fantastisk. Hør bare på kontrabassen på den sære samtidsjazz-sangen Formwela 1 av Esperanza Spalding. Den er større gjennom Clear MG enn med HD 800S, og står i større kontrast til pianoet. 

 

Nydelig klang

Sangstemmer står virkelig klart ut. Kvinner som menn. Clara-Lane Lens og Nick Cave utfyller hverandre på satsen Litany of Gathering Up fra stykket LITANIES, en slags opera skrevet av Nick Cave og komponist Nicholas Lens, faren til Clara-Lane. Nick Cave sin dype stemme har et formidabelt fundament, større enn med HD 800S. Og der hvor Clara-Lane sin stemme er lys og detaljert med Sennheiserne, virker den å ha et større register med Focal Clear MG.

De åpne Focal Clear MG er et par glimrende hodetelefoner. Musikken låter fantastisk, med mange lag av detaljer – og en nydelig stor mellomtonegjengivelse. Bassen er kontant uten å bli dominerende, og diskanten er krisp og detaljrik uten å bli krass. Og best av alt, hodetelefonene er en behagelig last og fungerer fint selv uten en kraftig forsterker.

Stereobredden er ikke like stor som enkelte andre, Clear MG oppleves kanskje derfor som noe mer monitoraktige – men like fullt veldig musikalske.

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nyhet

Bli med i en eksklusiv L&B-gruppe!

Hjelp oss til å bli bedre og mer relevant – vinn flotte premier.
Les mer
Lyd & Bilde
Scroll to Top