Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Sony WH-1000XM3

Dobbeltseier

Det skjer nesten aldri. Men denne gangen har den samme hodetelefonen vunnet gull – to år på rad.

Publisert 31.10.19 - 11:00
Sony WH-1000XM3

Mest populære tester

Anmeldelse
Big data ser deg – og Kiefer Sutherland gjør sitt ypperste for å forvirre deg; i en smått ujevn konspirasjonsthriller.
Nyhet
Nanoleaf er først ute med smartlamper som følger den nye Matter-standarden over Thread.
GRUPPETEST
I skyggen av iPad finnes det en gjeng kompetente nettbrett til rimelige priser som i noen tilfeller kan være et bedre kjøp.
Geir Gråbein Nordby

Støyreduserende hodetelefoner reduserer støy utenfra ved å sende et motfasesignal inn i øret. Noen av dem gjør dette på glimrende vis. Men støyen erstattes i større eller mindre grad av svak susing som kan forringe lydopplevelsen.

Dette er derimot kraftig redusert hos WH-1000XM3, faktisk skal du konsentrere deg veldig for å høre noe som helst. Definitivt de beste vi har hørt på dette området.

Forgjengeren undertrykker støy meget godt i bassområdet (buldring i en flykabin osv.), men ikke like godt i mellomtoneområdet. XM3 er enda bedre, spesielt hørbart er det i åpent kontorlandskap. Makan til effektiv støyreduksjon har jeg aldri hørt før! Og vil du høre når noen prater til deg, legger du bare hånden på høyre ørekopp, så dempes musikken og omgivelsene slippes inn.

Den beste lyden

Hva med lyden? Der hvor forgjengeren låter meget bra men har en smått tilslørt bass og dempet diskantgjengivelse, er XM3 vesentlig ryddigere. Bassen er langt mer attakkert. Lydsignaturen er ikke så ulik, ved at diskanten fortsatt er litt behersket. Det finnes hodetelefoner med en mer distinkt hi-hat, men renheten og oppløsningen er det ikke mye å si på. Denne dynamikken og roen i lydbildet kan også Bose bare drømme om. Om du derimot foretrekker mer detaljerte hodetelefoner fra B&O eller B&W, vil kanskje ikke lyden av Sonyene overbevise deg, men undertegnede foretrekker dem. Dessuten kan du justere lyden som du ønsker i appen.

Best i klassen

I våpenkappløpet mot Bose, som Sony allerede ledet med WH-1000XM2, har de dratt fra i så godt monn med XM3-utgaven, at det ikke lenger er noen konkurranse. Heller ikke Boses nyeste NCH 700 slår den.

Komforten er superb, og støydempingen er stille som graven, selv om NCH 700 faktisk har en enda mer frekvenslineær støydemping. Men ikke like effektiv.

Lyden er også like glimrende i år som i fjor, med flott dynamikk og basskontroll. Legg til ekstremt rask lading (5 timer på 10 minutter!), og Sony WH-1000XM3 er fremdeles verdens beste støyreduserende hodetelefoner. I år som i fjor.

Og da har ikke vi noe annet valg enn å kåre Sony WH-1000XM3 til årets beste støydempende hodetelefoner – for andre år på rad! GN

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top