TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Vi kårer NAD M33

Morsom, klok og knivskarp presis

forfatter
Publisert 03.11.20 - 11:53

NAD M33 er ikke bare en forbedring av en allerede vellykket high end-forsterker. Det er i praksis snakk om et helt nytt produkt. Både hva angår teknologi, funksjonalitet og lyd.

Av ytre ligner NAD M33 sin forgjenger på en prikk, men skinnet bedrar. Den er fylt med smart teknologi som går langt dypere enn det store touch-displayet – som gjør den helt til sin egen. Ikke minst i high-end-segmentet.

Blant de lekre teknologiske detaljene er Dirac romkorreksjon, som retter opp ujevnhetene i bassen som alle lytterom har. Samt innebygd BluOS strømming-modul, som betyr at du bare trenger å koble til et par høyttalere for å ha et komplett stereoanlegg.

Forsterkerteknologien er til gjengjeld helt ny. M33 er en analog klasse D-forsterker, men bygget over noen helt nyutviklede moduler – faktisk med danske røtter. Det handler om såkalte Eigentakt-moduler, utviklet av danske Purifi, der lydpioneren Peter Lyngdorf er blant grunnleggerne. Det loves blant annet en umåtelig lav forvrengning – uansett frekvens, effekt og belastning.

NAD M33 yter 200 W per kanal i 8 ohm, og 380 W i 4 ohm. Altså nær en fordobling. Skulle det ikke være tilstrekkelig, kan forsterkeren brokobles med en omskifter på baksiden.

NAD M33 er ikke bare en forbedring av en allerede vellykket high end-forsterker. Det er i praksis snakk om et helt nytt produkt. Både hva angår teknologi, funksjonalitet og lyd.

Med tilveksten av HDMI, samt innebygget BluOS-strømming og Bluetooth i (nær) CD-kvalitet, takket være aptX HD, vil de fleste ha alle de kildene de har bruk for. Samtidig har lydkvaliteten fått et løft. Og det var vel å merke fra et svært høyt utgangspunkt. Sist, men ikke minst er M33 et morsomt selskap. Den spiller med en drive og begeistring som forgjengeren, sett i bakspeilet, manglet. Romkorreksjonen er kremen på toppen av bløtkaken.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Den beste budsjettstrømmeren Med både Chromecast Audio og AirPlay 2, er Wiim Pro den beste musikkstrømmeren i klassen.
Platespiller helt i toppen Reloops flaggskip fortjener en plass hos alle vinylentusiaster som setter lydkvaliteten først.
Kuleste platespilleren vi har testet Det eneste problemet med Audio-Technica jubileumspiller, er at du ikke får tak i den.
Fantastisk velspillende strømmereceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, ser ut som en million, og lyder fenomenalt godt.
Musikkstreameren som spiller alt, og driver dine hodetelefoner FiiO R7 er en stasjonær musikkstreamer, som kan omtrent alt. Takket være Android operativsystem.
Fjerner knitringen fra platene dine Vinylsamlere trenger en platevasker. Her er to.
Følg Lyd & Bilde