Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Denon AVC-X8500H

Monster med vinger

AVC-8500H er alt annet enn noen smågutt, og byr på hele 13 forsterkerkanaler, hvor hver av dem er oppgitt til 150 watt i 8 ohm. Og med et maksimalt strømforbruk på 900 watt er det helt klart at dette er kraftige saker.[notdevice]

[/notdevice]

Det er ikke bare for å være eplekjekk, for det å ha nok kraft å rutte med i hjemmekinoen er viktig – også når man spiller med moderat lydnivå, fordi det som regel gir lavere forvrengning. Altså renere lyd.

I tillegg støtter den alt av snacks og formater som hjemmekinoverdenen kaster mot den. Mens vi venter på HDMI 2.1, har forsterkeren det nest nyeste (HDMI 2.0b) som gir bedre HDR-støtte og dessuten en utvidet lydreturkanal (eARC) som støtter høyoppløst lyd – også Dolby Atmos – tilbake gjennom HDMI-kabelen som går til TV-en. Senere vil man kunne oppgradere forsterkeren til HDMI 2.1, som øker båndbredden ytterligere, blant annet med støtte for fremtidens video med 8K-oppløsning.

Et monster som kan danse

Denon AVC-X8500H er den mest avanserte surroundforsterkeren på markedet i dag. Dens største fortrinn er at den har hele 13 kanaler, to fler enn andre beist, som åpner for et enda større lydbilde når man ser film eller hører musikk med Dolby Atmos, DTS:X eller Auro 3D. Og det høres, for den har det største lydbildet vi hittil har hørt fra en hjemmekinoforsterker. I tillegg har den en musikalitet som overgår det aller meste, og kraften til å følge det opp. Det betyr at enten det er film eller musikk som står på menyen, så forvandles stua di til et magisk rom av lyd.

Annonse

Musikk i stereo funker også meget fint, men det er nok ikke her den har det store forspranget over andre receivere til 25.000 kroner. Skal du ha en forsterker som dette, anbefaler vi å bruke alle kanalene. Det betyr å fylle rommet med høyttalere, men skal det være, så skal det være!

Det er ingen surroundforsterker det skinner mer gull av enn denne. GN

Annonse
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.