: Denon AVC-X8500H

Monster med vinger

forfatter

AVC-8500H er alt annet enn noen smågutt, og byr på hele 13 forsterkerkanaler, hvor hver av dem er oppgitt til 150 watt i 8 ohm. Og med et maksimalt strømforbruk på 900 watt er det helt klart at dette er kraftige saker.[notdevice]

[/notdevice]

Det er ikke bare for å være eplekjekk, for det å ha nok kraft å rutte med i hjemmekinoen er viktig – også når man spiller med moderat lydnivå, fordi det som regel gir lavere forvrengning. Altså renere lyd.

I tillegg støtter den alt av snacks og formater som hjemmekinoverdenen kaster mot den. Mens vi venter på HDMI 2.1, har forsterkeren det nest nyeste (HDMI 2.0b) som gir bedre HDR-støtte og dessuten en utvidet lydreturkanal (eARC) som støtter høyoppløst lyd – også Dolby Atmos – tilbake gjennom HDMI-kabelen som går til TV-en. Senere vil man kunne oppgradere forsterkeren til HDMI 2.1, som øker båndbredden ytterligere, blant annet med støtte for fremtidens video med 8K-oppløsning.

Et monster som kan danse

Denon AVC-X8500H er den mest avanserte surroundforsterkeren på markedet i dag. Dens største fortrinn er at den har hele 13 kanaler, to fler enn andre beist, som åpner for et enda større lydbilde når man ser film eller hører musikk med Dolby Atmos, DTS:X eller Auro 3D. Og det høres, for den har det største lydbildet vi hittil har hørt fra en hjemmekinoforsterker. I tillegg har den en musikalitet som overgår det aller meste, og kraften til å følge det opp. Det betyr at enten det er film eller musikk som står på menyen, så forvandles stua di til et magisk rom av lyd.

Musikk i stereo funker også meget fint, men det er nok ikke her den har det store forspranget over andre receivere til 25.000 kroner. Skal du ha en forsterker som dette, anbefaler vi å bruke alle kanalene. Det betyr å fylle rommet med høyttalere, men skal det være, så skal det være!

Det er ingen surroundforsterker det skinner mer gull av enn denne. GN