Vi kårer: Fujifilm X100V

Publisert 20.10.20 - 12:00
Fujifilm X100V
Lasse Svendsen

Få kameraer er så tilfredsstillende å fotografere med. Den analoge kontrollen over kameraet, den store søkeren og kameraets velvillige autofokus og responser, gjør det nesten umulig å legge fra seg. Korte bildeserier kan fyres av opptil 11 bilder/s, og man kan programmere knapper og ratt nesten som det passer en.

Fujifilm X100V er den femte utgaven i en serie som debuterte i 2010, og er både den best utstyrte og hittil mest anvendelige av de fem. Kameraet er nesten det perfekte reisekameraet, helt nydelig til gatefoto, og har så mange egenskaper at mange vil klare seg utmerket med X100V, tross at det bare har en fast brennvidde.

Den femte utgaven er ikke bare den mest påkostede, kameraet er både oppgradert med en enda bedre 26 Mp bildebrikke, skarpere OLED-søker, ekte 4K-video – og vippbar pekeskjerm!

Kontrasten, teksturen og fargetonene er rett og slett praktfullt gjengitt. Det skyldes også at de bruker X-Trans-filteret i stedet for et Bayer-filter, og her er det mulig å få en detaljskarphet i bildene som vi vanligvis forbinder med kameraer som har langt høyere pikseloppløsning.

Kameraet har den samme X-Trans CMOS 4 bildebrikken som X-Pro3, og Fujifilms X-Processor Pro 4. Her betyr det den aller høyeste detaljoppløsningen mulig i denne klassen, og 4K-video med 200 Mbps og F-Log, om enn bare 8-bit. 10-bit 4:2:2 er imidlertid mulig hvis man filmer til en ekstern opptaker.

Fujifilm X100V er endelig blitt så komplett som man kan ønske. Det er ikke helt værtettet, men det kan gjøres 100 prosent værtettet for noen hundrelapper ekstra, skulle man trenge det, men det aller viktigste er det ingenting å utsette på. Bildekvaliteten er upåklagelig, man kan filme i 4K, og det har både rask og presis autofokus – og en vippbar pekeskjerm. Som bare gjør kameraet enda mer anvendelig. I tillegg er det rett og slett moro å fotografere med, og dét kan inspirere til enda bedre bilder.

Perfekt komposisjon

Mercedes EQE med Dolby Atmos: Wow!

JBL fremmer musikken og senker støyen

Scroll to Top