TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer Steelseries Arctis Nova Pro Wireless

Teknologisk overflødighetshorn

Steelseries toppmodell har omtrent alle features man kan forestille seg å be om.

forfatter
Publisert 01.11.22 - 12:00

Steelseries Arctis Nova Pro Wireless utfordrer grensene for gaming-headsets. Ikke bare på kvalitet, men også på pris. Antallet av enda dyrere gaming headsets vi har møtt, kan telles på en hånd. Heldigvis er ikke pengene brukt på forgylte kabler med isolering av alvehår.

Nova Pro Wireless er et av de teknologisk mest omfattende headsets vi har testet. Det følger med en kontrollboks, som fungerer som samlesentral for digitale og analoge lydkilder. Boksen har dessuten innebygd lader for batteriet til headsettet. Man får med to batterier, og det ene batteriet kan lades, mens det andre sitter i headsettet. På den måten går man aldri tom for strøm. I hvert fall kun i de sekundene det tar å skifte batteri.

Trådløs HD-lyd

Den trådløse forbindelsen mellom boksen og headsettet er naturligvis fri for forsinkelser. Det kan man forvente av et trådløst gaming-headset. Men det er ikke hverdagskost at lyden også overføres i 48 kHz/24-bit HD-oppløsning. Steelseries er ikke først med automatisk støyreduksjon (ANC) til gaming, men systemet fungerer (unnskyld!) problemfritt, og i kombinasjon med øvrige features, inkludert 360-graders surroundlyd og trinnløs miksing av chatlyd, er Steelseries Arctis Nova Pro Wireless et av de mest avanserte gaming headsets til dato.

Veloppløst og ren lyd

Alt dette ville ikke vært til stor nytte hvis ikke lydkvaliteten matchet ambisjonsnivået. Men det gjør den. Lyden er veloppløst og klar, og bassen er dyp og kraftig, men fortsatt tørr. Mellomtonen er mer fremhevet enn på hi-fi-hodetelefoner, men lyden er ren, og det gjør det lettere å høre små bevegelser rundt deg.

Sist, men ikke minst, er selve headsettet så lekkert utført at kun Bang & Olufsen kan gjøre det bedre. Det gjør alt i alt Steelseries Arctis Nova Pro Wireless til en opplagt vinner av prisen for årets gaming-headset.

Annonse
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde