Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer: Steelseries Arctis Nova Pro Wireless

Teknologisk overflødighetshorn

Steelseries toppmodell har omtrent alle features man kan forestille seg å be om.

Publisert 01.11.22 - 12:00
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
John Hvidlykke

Steelseries Arctis Nova Pro Wireless utfordrer grensene for gaming-headsets. Ikke bare på kvalitet, men også på pris. Antallet av enda dyrere gaming headsets vi har møtt, kan telles på en hånd. Heldigvis er ikke pengene brukt på forgylte kabler med isolering av alvehår.

Nova Pro Wireless er et av de teknologisk mest omfattende headsets vi har testet. Det følger med en kontrollboks, som fungerer som samlesentral for digitale og analoge lydkilder. Boksen har dessuten innebygd lader for batteriet til headsettet. Man får med to batterier, og det ene batteriet kan lades, mens det andre sitter i headsettet. På den måten går man aldri tom for strøm. I hvert fall kun i de sekundene det tar å skifte batteri.

Trådløs HD-lyd

Den trådløse forbindelsen mellom boksen og headsettet er naturligvis fri for forsinkelser. Det kan man forvente av et trådløst gaming-headset. Men det er ikke hverdagskost at lyden også overføres i 48 kHz/24-bit HD-oppløsning. Steelseries er ikke først med automatisk støyreduksjon (ANC) til gaming, men systemet fungerer (unnskyld!) problemfritt, og i kombinasjon med øvrige features, inkludert 360-graders surroundlyd og trinnløs miksing av chatlyd, er Steelseries Arctis Nova Pro Wireless et av de mest avanserte gaming headsets til dato.

Veloppløst og ren lyd

Alt dette ville ikke vært til stor nytte hvis ikke lydkvaliteten matchet ambisjonsnivået. Men det gjør den. Lyden er veloppløst og klar, og bassen er dyp og kraftig, men fortsatt tørr. Mellomtonen er mer fremhevet enn på hi-fi-hodetelefoner, men lyden er ren, og det gjør det lettere å høre små bevegelser rundt deg.

Sist, men ikke minst, er selve headsettet så lekkert utført at kun Bang & Olufsen kan gjøre det bedre. Det gjør alt i alt Steelseries Arctis Nova Pro Wireless til en opplagt vinner av prisen for årets gaming-headset.

Magisk i det rette selskap

Enestående lydkvalitet

Ekte kino med high-end lydplanke

Scroll to Top