Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer: Asus ZenWiFi Pro ET12

Bedre mesh-nettverk finner du ikke

Visst koster det mye penger. Men skal du ha det raskeste og beste mesh-nettverket, er Asus kongen.

Publisert 01.11.22 - 12:00
Asus ZenWiFi Pro ET12

Mest populære tester

Nyhet
Ved hjelp av plugins kan ChatGPT kommunisere med tredjepartstjenester og også hente ny informasjon fra nettet.
Kommentar
Smarte klokker og andre helsemålere er ikke bare for å kontrollere pulsen og hvor mange skritt du har tatt. De kan faktisk oppdage sykdommer slik at du kan få en diagnose i tide.
Guide
Alt du må vite om smart-kjøkkenet før du skifter ut ditt gamle utstyr med det nyeste nye.
Geir Gråbein Nordby

Når trenger du egentlig et dyrt mesh-nettverk? Om ditt hjem er fullt av dumme dingser, og din eneste digitale bekymring er hvorvidt du får strømmet Netflix i 4K eller ikke, klarer du deg fint med et rimelig et. Selv et billig mesh-nettverk kan gi gode hastigheter, dersom det er få tilkoblede enheter å holde kontroll på.

Har du derimot fibernett med en båndbredde på 500 Mbit/s eller mer hver vei, må du opp i pris. Særlig dersom du har et stort hjem proppfullt av smarte dingser.

To velutstyrte enheter

Asus ET12 består av to enheter, som begge er identiske. Det betyr at du selv kan velge hvilken som skal være ruter, og hvilken som er satellitt (node).

På baksiden sitter fire Ethernet-porter, hvor to av dem er standard 1 Gbit/s, mens to er på hele 2,5 Gbit/s. De tregeste brukes til å koble til smartenheter som enten ikke støtter WiFi eller som du ønsker en mest mulig stabil internettkobling til.

De raskeste portene brukes til selve infrastrukturen i mesh-nettverket, også kjent som backhaul. På ruteren skal porten merket WAN kobles til modemet ditt, mens den merket LAN er forbeholdt kablet forbindelse til noden. Denne kobles til nodens WAN-port.

Ekstrem ytelse

Asus ZenWiFi Pro ET12 koster mye, men så er det også styggraskt, meget stabilt, og blant de mest fleksible systemene tilgjengelig. Så støtter det WiFi 6E, og dermed det nye 6 GHz-båndet.

Uansett hvor mange noder som kobles sammen, kan alle bruke kablet backhaul om du ønsker. Nettverket kan dessuten utvides med billigere noder og rutere, om du har dødsoner hvor det er mindre viktig med disse hastighetene.

Appen har gode innstillingsmuligheter, bra oversikt, og ingen av nettverkets funksjoner er låst til betalt abonnement. Kun om du ønsker utvidet digital sikkerhet.

Har du gigabit-internett og ønsker det raskeste og beste, så er listen kort, og så langt er det ET12 som troner på toppen blant de vi har testet. Med vanvittige hastigheter, og super stabilitet.

Gnistrende high-end høyttaler

Storm i et vannglass

Slår Sonos på hjemmebane

Scroll to Top