Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer

Asus ZenWiFi Pro ET12

Visst koster det mye penger. Men skal du ha det raskeste og beste mesh-nettverket, er Asus kongen.

Skrevet av / 01.11.22 - 12:00
Asus ZenWiFi Pro ET12

Når trenger du egentlig et dyrt mesh-nettverk? Om ditt hjem er fullt av dumme dingser, og din eneste digitale bekymring er hvorvidt du får strømmet Netflix i 4K eller ikke, klarer du deg fint med et rimelig et. Selv et billig mesh-nettverk kan gi gode hastigheter, dersom det er få tilkoblede enheter å holde kontroll på.

Har du derimot fibernett med en båndbredde på 500 Mbit/s eller mer hver vei, må du opp i pris. Særlig dersom du har et stort hjem proppfullt av smarte dingser.

To velutstyrte enheter

Asus ET12 består av to enheter, som begge er identiske. Det betyr at du selv kan velge hvilken som skal være ruter, og hvilken som er satellitt (node).

På baksiden sitter fire Ethernet-porter, hvor to av dem er standard 1 Gbit/s, mens to er på hele 2,5 Gbit/s. De tregeste brukes til å koble til smartenheter som enten ikke støtter WiFi eller som du ønsker en mest mulig stabil internettkobling til.

De raskeste portene brukes til selve infrastrukturen i mesh-nettverket, også kjent som backhaul. På ruteren skal porten merket WAN kobles til modemet ditt, mens den merket LAN er forbeholdt kablet forbindelse til noden. Denne kobles til nodens WAN-port.

Ekstrem ytelse

Asus ZenWiFi Pro ET12 koster mye, men så er det også styggraskt, meget stabilt, og blant de mest fleksible systemene tilgjengelig. Så støtter det WiFi 6E, og dermed det nye 6 GHz-båndet.

Uansett hvor mange noder som kobles sammen, kan alle bruke kablet backhaul om du ønsker. Nettverket kan dessuten utvides med billigere noder og rutere, om du har dødsoner hvor det er mindre viktig med disse hastighetene.

Appen har gode innstillingsmuligheter, bra oversikt, og ingen av nettverkets funksjoner er låst til betalt abonnement. Kun om du ønsker utvidet digital sikkerhet.

Har du gigabit-internett og ønsker det raskeste og beste, så er listen kort, og så langt er det ET12 som troner på toppen blant de vi har testet. Med vanvittige hastigheter, og super stabilitet.

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Nyhet

På innsiden av Elkjøp Campus

Bli med innenfor dørene på Elkjøps "hemmelige" elektronikkmesse.
Les mer
Scroll to Top