TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer Asus ROG Flow Z13

Superkrefter i nettbrettstørrelse

Asus ROG Flow Z13 er skapt for gaming – men perfekt til tallknusing.

forfatter
Publisert 01.11.22 - 12:00

Asus Rog Flow Z13 er ikke en tradisjonell bærbar PC, men i stedet et nettbrett. Formatet er det samme som vi har sett på for eksempel Microsoft Surface Pro, hvor en innebygd støttefot og et avtakbart magnetisk tastatur, som samtidig fungerer som cover, gir en arbeidsstilling som minner om en vanlig bærbar maskin.

En stor del av de hybride nettbrettene er i dette formatet. Noe som betyr at de bare har kunnet kjøre spesielt tilpassede utgaver av programmene. Det er på ingen måte tilfellet her; Asus ROG Flow Z13 er en fullblods-PC. Prosessoren er en splitter ny 12. generasjons Intel Core i9. Og den er et beist! 14 kjerner og 20 tråder ved en arbeidshastighet på 2,5 GHz (turbo opptil 5 GHz) gir en regnekraft som overgår det meste.

Asus ROG Flow Z13 er ikke en billig maskin, og det avtakbare tastaturet er like kompromissfylt som myke, avtakbare tastaturcovere alltid er. Batteritiden er heller ikke noe å skryte av.

Men den type innvendinger blekner i lyset av fordelene: Med en lynrask prosessor og et grafikkort i (den lettere) gaming-klassen får du mer kraft enn det noensinne før har vært pakket ned i en så kompakt enhet! Det gjør ikke alene Flow Z13 interessant for spillere, men i minst like høy grad for profesjonelle grafikere, 3D-designere og regnearksekvilibrister.
For de som vil ha enda flere krefter, kan man også kjøpe en pakkeløsning med eksternt GeForce RTX 3080-grafikkort og 4K-skjermoppløsning. Men da blir prisen den dobbelte.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde