Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer

Razer Blade 14

Skrevet av / 12.10.21 - 11:52
Razer Blade 14

Razer Blade 14 er en gamingmaskin, men den skilter ikke med det i unødvendig grad. Hadde det ikke vært for den belyste slangelogoen i lokket, kunne den kantede sorte bærbare glidd ubemerket inn i rekkene av kantede sorte ThinkPads rundt møtebordet.

Som man forventer av en luksusbærbar, er kabinettet frest ut av ett stykke aluminium, alt virker superstabilt og elegant, og Razer kommer nok til å selge like mange Razer Blade 14 til kreative profesjonelle, som til gamere. Det er også bemerkelsesverdig at det blant produktbildene fra Razer, ikke er et eneste hvor man ser et spill på skjermen.

Skjermen i 16:9-format fyller godt ut bredden på kabinettet. Den er ikke så fargestrålende og lyssterk som for eksempel Asus ProArt StudioBook 16 OLED. Her handler det nemlig mer om hastighet. En oppdateringsfrekvens på 165 Hz er helt tilstrekkelig til spill på seriøst nivå. Spesielt når man tar i betraktning at oppløsningen er QHD (2560 x 1440 piksler) – og ikke Full HD, som de fleste 14” bærbare (og de aller fleste gamingmaskiner) fortsatt må nøye seg med.

Razer skal ha ros for tastaturet, som føles litt mer presist og strammere enn det vi ser på de aller fleste bærbare PC-er – også de dyreste. Man må imidlertid leve med at de ytterste tastene er litt smalere enn optimalt. Men det er prisen for at vi i de nordiske landene har flere tegn i alfabetet enn på det amerikanske markedet, hvor de fleste maskinene selges.

 

Konklusjon

Razer Blade 14 er en sjarmerende liten slyngel av en bærbar. Bak det diskré ytret gjemmer det seg krefter som man ikke får maken til i denne størrelsen. Hvis du trenger regnekraft og spesielt grafiske muskler som kan tas med over alt, er det vanskelig å finne en direkte konkurrent. Det koster å være med i denne klassen, men sett i forhold til ytelsen virker prisen på ingen måte urimelig. 

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Nyhet

På innsiden av Elkjøp Campus

Bli med innenfor dørene på Elkjøps "hemmelige" elektronikkmesse.
Les mer
Scroll to Top