Vi kårer: Netgear Orbi RBK752 / RBK753 (AX4200)

Superstabilt hjemmenettverk

Publisert 12.10.21 - 12:08
Netgear Orbi RBK752 / RBK753 (AX4200)
Amund Hammeren

Har du en større bolig og trenger mer enn en enslig ruter for å få full dekning, er et maskenettverk (mesh-nettverk) helt nødvendig for at smarthjemmet skal funke. Dette er et nettverk som er utvidet med flere trådløse satellitter (noder) som kan plasseres der du normalt har dårlig dekning, og dermed forlenge nettverket. Alle tilkoblede produkter fungerer da i et felles nettverk, som er nødvendig i et smarthjem.

Selve oppkoblingen av nettverket går meget enkelt. Last ned Orbi-appen til mobilen, koble hovedruteren til hjemmesentralen eller til din eksisterende ruter (da må du kanskje sette Orbi-en til AP-modus i innstillingene), gjør omstart på hjemmenettverket og skann QR-koden under Orbi-ruteren. Deretter settes noden på strøm der du ønsker den, skann så QR-koden på denne. Vipps, så har du et mesh-nettverk. Sånn mer eller mindre.

Netgear Orbi AX4200 er et kostbart mesh-nettverk, mange vil nok til og med si dyrt. Men det har sine grunner. Hvis du bor på mer enn 150 kvadratmeter og forventer å få fibernett-hastighetene du betaler for jevnt fordelt over hele hjemmet, så holder det ikke med de billigste systemene. De er mindre stabile, og hastigheten dropper som en stein når du kommer utenfor dekningen til hovedenheten.

Orbi AX4200 er et meget stabilt system, som faktisk gir hastighetene man forventer – og det over et stort område. Etter opplevelsen med topakningen RBK752 kontra den rimeligere trepakningen Nighthawk MK63 av samme produsent, vil jeg faktisk anbefale å gå for AX4200- systemet. Alternativet er å kjøpe et rimeligere system, bli skuffet, og deretter bruke timevis på å nok en gang koble alle produktene fra ett hjemmenettverk til et nytt. For, ja, du kommer før eller senere til å ville oppgradere fra noe middelmådig til noe bra. Jeg vet det, jeg har vært der.

Drivende god platespiller

Perfekt komposisjon

Mercedes EQE med Dolby Atmos: Wow!

Scroll to Top