TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer Netgear Orbi RBK752 / RBK753 (AX4200)

Superstabilt hjemmenettverk

forfatter
Publisert 12.10.21 - 12:08

Har du en større bolig og trenger mer enn en enslig ruter for å få full dekning, er et maskenettverk (mesh-nettverk) helt nødvendig for at smarthjemmet skal funke. Dette er et nettverk som er utvidet med flere trådløse satellitter (noder) som kan plasseres der du normalt har dårlig dekning, og dermed forlenge nettverket. Alle tilkoblede produkter fungerer da i et felles nettverk, som er nødvendig i et smarthjem.

Selve oppkoblingen av nettverket går meget enkelt. Last ned Orbi-appen til mobilen, koble hovedruteren til hjemmesentralen eller til din eksisterende ruter (da må du kanskje sette Orbi-en til AP-modus i innstillingene), gjør omstart på hjemmenettverket og skann QR-koden under Orbi-ruteren. Deretter settes noden på strøm der du ønsker den, skann så QR-koden på denne. Vipps, så har du et mesh-nettverk. Sånn mer eller mindre.

Netgear Orbi AX4200 er et kostbart mesh-nettverk, mange vil nok til og med si dyrt. Men det har sine grunner. Hvis du bor på mer enn 150 kvadratmeter og forventer å få fibernett-hastighetene du betaler for jevnt fordelt over hele hjemmet, så holder det ikke med de billigste systemene. De er mindre stabile, og hastigheten dropper som en stein når du kommer utenfor dekningen til hovedenheten.

Orbi AX4200 er et meget stabilt system, som faktisk gir hastighetene man forventer – og det over et stort område. Etter opplevelsen med topakningen RBK752 kontra den rimeligere trepakningen Nighthawk MK63 av samme produsent, vil jeg faktisk anbefale å gå for AX4200- systemet. Alternativet er å kjøpe et rimeligere system, bli skuffet, og deretter bruke timevis på å nok en gang koble alle produktene fra ett hjemmenettverk til et nytt. For, ja, du kommer før eller senere til å ville oppgradere fra noe middelmådig til noe bra. Jeg vet det, jeg har vært der.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde