Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Annonsørinnhold: Aqara

Det smarte hjemmet trenger ikke å være dyrt

Skrevet av - Publisert 20.11.23 - 09:00
Aqara

Et smart home er kontaktpunktet mellom sci-fi-verdenen og hverdagslivet. Et system hvor enhetene i hjemmet snakker sammen, og alle husets funksjoner kan styres fra mobilen, nettbrettet eller datamaskinen, slik at din hverdag blir enklere, og overvåkningen av hjemmet gjøres mer systematisk.

Helt siden det første eksperimentelle smarte hjemmet ble konstruert i 1966, har entusiaster og selskaper jobbet for å gjøre teknologien mer tilgjengelig, både praktisk og ikke minst prismessig. Arbeidet har tatt tid, men i dag har man endelig lykkes – det er ikke lenger vanskelig eller dyrt å sette opp et smart hjem hvis man velger de riktige løsningene.

En av disse er Aqara. Selskapet er et av verdens fremste innen Smart Home, og navnet er faktisk en sammentrekning av de latinske ordene for «smart» og «home». Siden 2009 har selskapet jobbet for å gjøre det smarte hjemmet tilgjengelig for så mange som mulig. Og nå har Aqara nettopp lansert to helt nye pakkeløsninger som kombinerer et utvalg av produkter til en rabattert pris. Hvis du eller noen i din omgangskrets vurderer å oppgradere det vanlige hjemmet til et smart hjem, kan disse to pakkene være et godt sted å begynne.

dsa

Et komfortabelt hjem – med lavere oppvarmingskostnader

Aqara Energy Saver Pack kombinerer en rekke funksjoner og produkter som sammen skal bidra til at unødvendig energiforbruk reduseres, til fordel for både strømregningen og klimaet – samtidig som komforten i hjemmet økes.

Radiatortermostaten E1 og temperatur- og fuktighetsmåleren T1 samarbeider for å gi jevn varme i hele rommet. Termostaten følger døgnrytmen din – når du ikke er hjemme eller når det er natt, skrur termostaten automatisk ned varmen, og sparer både klimaet og strømregningen. En geofencing-funksjon på mobilen kan også registrere at du er i nærheten og varme opp huset til du kommer hjem, selv om det skulle være på et annet tidspunkt enn til de forhåndsprogrammerte tidene. Det hele kan naturligvis også styres via smarttelefonen, med stemmestyring eller manuelt på termostatens digitale display.

Det smarte hjemmet er ikke skikkelig smart før det også kan lese av rommet. Aqara Energy Saver Pack inneholder også en sensor, FP2, som er en videreutvikling av den klassiske PIR-bevegelsessensoren. Ikke bare kan den registrere bevegelser så nøyaktig at oppvarmingen skrur seg ned når du forlater rommet, noe som sparer energi.

Den kan også overvåke rom på opptil 40 kvadrat og justere forholdene der etter. Systemet kan gjenkjenne opptil fem personer samtidig og tilpasse varmen og belysningen til hver enkelt – i tillegg kan det justere temperaturen i tomme rom og slå av og på lyset automatisk.

dsa

Hjernen i pakken heter M2. Det er hub-en som forbinder og styrer andre Aqara-enheter og sørger for kommunikasjon med ditt smarte hjem. Med tilkobling til internett via både Wi-Fi og Ethernet er den svært stabil, og stemme- og appstyring gir deg full kontroll enten du er hjemme eller borte. Hub M2 er kompatibel med Amazon Alexa, Apple Homekit, Google Assistant og andre smart home-plattformer, slik at du enkelt kan innlemme Aqara-enheter i ditt eget smart home-oppsett

Den innebygde høyttaleren kan også brukes med dørklokker og alarmsystemer.

Aqara Energy Saver Pack er tilgjengelig i en begrenset periode fra 20. november for 169,99 euro – en rabatt på opptil 23 prosent sammenlignet med ordinær pris.

da

Sikkerhet i hele hjemmet

Et trygt hjem er et godt hjem – og her kan et overvåkingssystem være en svært viktig komponent.

Aqara har satt sammen en Home Security Pack, som enkelt kan gi deg trygghet og full oversikt over hjemmet ditt – og hvem som oppholder seg der.

Kamerahuben G3 blir husets bankende hjerte. I likhet med M2 kan G3 kombineres med, og styre andre Aqara-enheter samt kommunisere med Alexa, Apple Homekit, Google Assistant og andre smart home-systemer. I tillegg fungerer det også som et 2K-innendørskamera med både panorering og innebygd AI-funksjonalitet.

Takket være funksjonen for ansiktsgjenkjenning kan det sende et varsel til mobilen når barna kommer hjem – eller hvis personer som kameraet ikke kjenner igjen, kommer inn i boligen. Kameraet har også en fysisk lukkemekanisme, slik at du kan være sikker på at det ikke overvåker deg når du ikke trenger det – samtidig kan det brukes til å gjenkjenne ulike håndbevegelser, slik at du kan kommunisere med det på en enkel og trygg måte uten å bruke stemmen.

dsa

Kameraet kan veksle mellom ulike vinkler og fungere sammen med de andre enhetene i Aqara Home Security Pack, slik at du alltid kan overvåke hjemmet ditt via mobilen. Vibrasjonsdetektoren, som kan plasseres ved hjemmets mest verdifulle gjenstander, for eksempel ved et skap eller i en skuff, vil registrere om det kommer i bevegelse. P1-bevegelsessensoren registrerer menneskelig aktivitet og kan automatisk slå på lyset og aktivere kameraet hvis noen går forbi – og den kan plasseres hvor som helst uten bruk av spesialverktøy.

Dør- og vindussensoren T1 er kronen på verket – den registrerer om dører eller vinduer er åpne eller påvirket fra utsiden. Hvis en av sensorene oppdager en potensiell trussel, kan den rotere kameraet slik at du når som helst kan se hva som beveger seg. Dette gir en trygghet som bare de mest avanserte «gammeldagse» alarmsystemene kan tilby – og det til en brøkdel av prisen.

Fra 20. november og i en begrenset periode kan du kjøpe Aqara Home Security Pack for kun 119,99 euro – en prisbesparelse på minst 31 prosent.

Begge systemene er både enkle og raske å installere og kan skaleres opp etter behov.

Hvis dette høres ut som noe for deg, kan du finne kampanjetilbudet hos din lokale forhandler her:

Energy Saver pack

Home security pack

dsa
dsa
Lyd & Bilde Marketing

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Hør musikken din for første gang

Lyd & Bilde
Scroll to Top