Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer

Thorens TD 1601

Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.

Skrevet av / 14.10.21 - 11:27
Thorens TD 1601

Den remdrevne TD 1600 og TD 1601, med motorisert armløft og elektronisk motorstyring, er en vellykket blanding av klassiske prinsipper, og moderne elektronikk.

Den spiller langt over sin liga og det er lite trolig at det blir en enkel oppgave å finne bedre analog lyd enn dette, i denne prisklassen. Hvertfall for de som setter pris på et luftig, ultranøytralt, presist, åpent og dynamisk lydbilde. Den lyder mer potent og dynamisk enn forgjengeren RP10, og med den nye Apheta 3 er dette en pakke som kan gjøre ende på søken etter en bedre platespiller, for veldig mange vinylelskere.

Lyd blir det når nålen senkes ned i vinylrillene. Vår TD 1601 var fra leverandør utstyrt med en ZYX Premium 4D MC-pickup, en kostbar, åpen affære med lave 0,24 mV utgangspenning, som gjorde en utmerket jobb i den mellomtunge TP92-armen.

Det ga meg et forfriskende gjennomsiktig og detaljer lydbilde, med svært bra fokus kanskje spesielt i mellomtoneregisteret, men også i diskanten. Man får et dypere lydbilde med mer innsikt og flere klangnyanser, på en Linn Akurate LP12, og et enda strammere fokus på en Rega Planar 10. Mens Thorens-spilleren legger seg et sted i mellom de to.

Musikken klinger varmere på en TD 1601 enn på en Planar 10 med Apheta pickupen, men har ikke fullt så bred klangstruktur og fylde i bassen, som en LP12 kan ha.

Thorens TD 1601 er et velkomment comeback for den anerkjente Thorens-lyden. Den er faktisk bedre enn noensinne, og jeg har ikke hørt en bedre Thorens-spiller siden TD 350. Hvis dette er noe som helst indikasjon på hva vi har i vente fra den kanten, er det bare å glede seg. Og gratulere Thorens med endelig å ha ‘kommet hjem’. Den velspillende og velbygde spilleren, er så god at den med riktig pickup, kan utfordre hva som helst i denne klassen, og ende på toppen av pallen.

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nyhet

Bli med i en eksklusiv L&B-gruppe!

Hjelp oss til å bli bedre og mer relevant – vinn flotte premier.
Les mer
Lyd & Bilde
Scroll to Top