data-srcset
3 Toughphones

3 Toughphones

Smartmobilen er et uunnværlig hjelpemiddel og et enda mer genialt leketøy. Men leken kan ta brått slutt hvis mobilen glir ut av fingrene og treffer flisgulvet – eller drukner i toalettet. Og hvis kontoret ditt er en byggeplass, kan arbeidsdagen rett og slett vise seg tøff for den sårbare elektronikken.

Det er her de robuste mobilene – toughphones – kommer inn i bildet. En toughphone er i bunn og grunn en standard mobiltelefon som er pakket så ordentlig inn at den kan motstå belastninger fra en hard verden. Skallet skal både være vann- og støvtett og kunne beskytte elektronikken mot knall og fall.

Testen
I denne testen har vi sett på mobilmarkedets hardhauser, hvor styrke og motstandskraft teller mer enn finesse. Vi har selvfølgelig testet dem på deres egne betingelser, det vil si hvor godt de klarer seg når det er som tøffest. Men også i hvor høy grad de kan benyttes til å ringe, surfe og kjøre apper.

Vi endte med tre modeller fra Samsung, RugGear og RunBo. Flere leverandører, deriblant CAT, svarte at de veldig gjerne ville deltatt, men at de i øyeblikket venter på nye modeller.

Slik testet vi
Når produsentene hevder at en telefon er så godt som umulig å ødelegge, må vi selvfølgelig ta dem på ordet. Vi har derfor i vitenskapens navn mishandlet testeksemplarene systematisk. Telefonene er blitt dyppet i vann, rullet i sand og mistet i gulvet uten hensyn til pris og underskrevne erklæringer om å behandle testobjektene skånsomt. For å utfordre skjebnen er de i tillegg blitt sendt med Posten. Også det overlevde de!

Bak den barske fasaden er telefonene stadig vekk smartmobiler, så de skal selvfølgelig også testes på vanlige måte når det gjelder hastighet, funksjonalitet og generell brukervennlighet.

annonse
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Produkter i testen
 data-srcset
Runbo Q5
Runbo Q5 er rett og slett tøffere enn toget.
 data-srcset
RugGear RG960
RugGear er kanskje markedets sterkeste telefon – men helt sikkert ikke den raskeste.
 data-srcset
Samsung Galaxy Xcover 2
Samsung Galaxy Xcover 2 skilter ikke med at den er robust. Den ligner en alminnelig smartmobil, men kan utsettes for overraskende mye.

  Alternativer til 3 Toughphones

   data-srcset

  Xiaomis gale luksusmobil

  Xiaomis første premiummobil imponerer stort, men kommer folk til å bli sjokkert av prislappen?

  (Foto: Huawei)

  En glimrende mobil du aldri må kjøpe!

  Huawei P40 Pro skulle ha vært årets beste kameramobil. I stedet betyr spesielt et problem at de fleste bør gå i en stor bue utenom denne mobilen.

  (Foto: OnePlus)

  Spar penger på disse tre OnePlus-mobilene

  OnePlus er på vei med en ny flaggskipmobil. Derfor er det mange penger å spare på de tidligere modellene. Her er de tre beste.

   data-srcset

  Utviklet eller innviklet?

  En imponerende oppvisning i hva som er mulig å gjøre, men neppe et veloverveid valg.

   data-srcset

  Konsollen er også en mobil

  Andre generasjon av Asus' gamer-mobil er toppklasse – og forbeholdt de få.

   data-srcset

  Smart budsjettvalg

  Moto G har både blitt billigere og gir mer for pengene enn tidligere.