Redaksjonen anbefaler

Årets Beste 2019-2020

Se alle årets beste 2019-2020

Ni overraskende bra budsjettpropper

Synkende priser gjør at man i dag kan få helt ok trådløse propper for rundt en tusenlapp.

Da vi begynte å teste trådløse in-ear-hodetelefoner måtte man hoste opp 1.500–2.000 kroner for å få noe som var brukbart. Budsjetthodetelefonene vår dårlig bygget, hadde varierende tilkobling og kort rekkevidde, og de låt forskrekkelig. Men utviklingen og prispresset har gjort at man nå kan få helt akseptable propper betydelig billigere enn tidligere. I denne testen har vi lagt listen rundt tusenlappen, og sjekker man prisene i butikk, kan man sikkert få dem billigere enn det.

Til å være billige propper ble vi overrasket over hvor mye bedre de er, enn for bare noen år siden. Det er ingen som føles dårlige i konstruksjonen. Noen er til og med ekstra robuste slik at de kan brukes til trening. At har støtte for bedre lydoverføring som aptX eller AAC, er ikke uvanlig. Og det er sjenerøst med tilbehør. Alle har flere ulike størrelser på øreputene, og nesten alle byr på en slags form for beskyttelse for transport.

Batteriproblemet

For et par år siden var det normalt å bare få ut fem timers batteritid, noe som ikke holder for flittige brukere. Men bedre kretser og mer effektive batterier har raskt ordnet det problemet. I denne testen er åtte timer å betrakte som normalt.

Men hvor skal man gjøre av batteriet? Det er ikke det letteste problemet å løse. Enten setter man det i en krage for å få lette propper, men kragen ser klumpete ut, og får sjelden plass i lommen. Eller så setter man batteripakken i ledningen, men det er ikke elegant, og kan dra i proppen slik at man risikerer at de faller ut. Eller så setter man helt enkelt alt i selve proppene for å få en elegant ledning mellom dem, men det gjør proppene store og tunge, noe som kan gjøre at de faller ult.

Testkriterier

Vi ba produsentene om ørepropper i prisklassen 1.000–1.500 kroner. Byggekvaliteten ble sammenlignet med dyrere produkter for å se om det ble spart på holdbarheten. Vi så også på tilbehøret, hvor lette de var å koble til og bruke samt hvor behagelige de var å ha på. Hodetelefonene ble koblet til en Xperia mobiltelefon med støtte for høyere lydkvalitet. Vi lyttet så på en spilleliste lastet ned i høyeste kvalitet for å bedømme lydkvaliteten.

annonse
annonse

Fakta

 • Audio-Technica ATH-CKR55BT 1 000 kr
 • Beyerdynamic Byron BT 1 000 kr
 • Degauss Labs Vice 950 kr
 • Focal Spark Wireless 1 200 kr
 • JBL Everest 110 1 000 kr
 • Plantronics Backbeat Go 3 1 000 kr
 • RHA MA750 Wireless 1 500 kr
 • Sennheiser CX 7.00BT 1 350 kr
 • Urbanears Stadion 1 000 kr

Beste priser

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Produkter i testen
Byron BT er nesten like bra som sin dobbelt så dyre storebror – hvilket kupp!

Stilfulle propper uten stygge logoer, og med et hus i aluminium som gjør at de føles solide. Derimot mangler ledningene rykkavlasting, noe som kan bli et problem. På reisen kan man oppbevare dem i transportposen med knepplås. Man får også med silikonputer i fire størrelser samt et par ”vinger”. De er nesten en nødvendighet, da proppene ikke er vinklede, som dermed gjør at de sitter litt løst. Mellom lyttingene kan proppene kneppes fast i hverandre med magnetfelt.

(Foto: Produsenten)

Elegant nok sitter batteriene i proppene, og bare en lett liten fjernkontroll er igjen på ledningen. Knappene er lette å finne med fingeren, så håndteringen er relativt bra. Siden de ikke har en DSP som storebror Byron BTA, er lyden ikke like raffinert. Derimot har den samme karakter, med kontrollert bass, et mellomregister som lar stemmer komme frem, og en diskant som aldri blir skjærende. Derfor går det fint å spille de fleste musikksjangre.

Les også: Test av Beyerdynamic Byron BTA

Konklusjon

Byron BT ligner sin dobbelt så dyre storebror BTA på mange måter. De føles akkurat like velbygde, de har en like elegant formgivning, og er veldig lette å ha med seg. De er til og med bedre på et punkt, da man slipper ladestasjonen, og kan bruke en vanlig ledning. Imidlertid sitter ikke proppene spesielt godt fast, men krever nesten at man bruker «vingen». Det mest imponerende er at de har nesten like god lyd, om enn ikke like elegant.

Fakta
 • Element: ikke opplyst
 • Bluetooth: 4.1
 • Lydformat: SBC, aptX
 • Batteritid: 7,5 timer
 • Fjernkontroll/mikrofon: Ja/ja
 • Beskyttelse: -
 • Vekt: 13 gram
 • Web: njal.no
Pris: 1000 kr
PlussPene og velbygde propper. Bra tilbehør. Låter overraskende godt.
MinusRette og tunge propper som derfor sitter litt vel løst i øret.
Audio-Technica ATH-CKR55BT
Upraktiske, men vellydende
Med en bedre batteriplassering kunne Audio-Technicas hodetelefoner blitt anbefalt.
Degauss Labs Vice
Sjenerøse og basstunge
Med Degauss Labs Vice får man ekstra tilbehør, ekstra robusthet og ekstra mye bass.
Focal Spark Wireless
En usofistikert skuffelse
Focal gjør seg selv en bjørnetjeneste ved å forsøke å konkurrere med lavprismerkene.
JBL Everest 110
Forfinede og engasjerende
JBL har beholdt alle fordelene fra forgjengeren, og har slipt til lyden ytterligere.
RHA MA750 Wireless
Pene, men mislykkede
RHA har ikke bare tatt bort ledningen, men også lydkvaliteten fra MA750.
Sennheiser CX 7.00BT
Kontroversielle, men utmerkede
CX 7.00 gir nesten like bra lyd som Sennheiser In-Ear Wireless, men til bedre pris.
Urbanears Stadion
Merkelige og unike
Med like mange unike fordeler som ulemper, er målgruppen liten for Stadion.
Plantronics Backbeat Go 3
Smarte, men upassende
Dårlig passform og en tam bassgjengivelse ødelegger et par ellers lovende hodetelefoner.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Kommentarer

    Motta varsler  
  Varlse meg om

  Les også

  (Foto: Argon)

  Fullvoksen hi-fi uten tråd

  Argons aktive høyttalere har fordoblet effekten, antall basser – og prisen. Men de er fortsatt et godt kjøp.

  HP-gateracer med sidevogn

  En ekstra skjerm i mobilstørrelse gir deg et instrumentbord til spillene. Det er smart, men kostbart.

  Marantz PM7000N

  Alt-i-ett-forsterker for kresne ører

  Marantz PM7000N er en alt-i-ett-forsterker med alt du trenger av strømming og innganger. Multirom støttes også, alt du trenger er høyttalere.