Search
Generic filters

Kodak Zi8

Kodak Zi8

Alt rett for Kodak

Tidligere modeller har hatt sine svakheter, men nå har Kodak prikket inn riktig. Zi8 er både enkelt i bruk og holder høy kvalitet.

Lyd & Bilde mener

Hakkete zoom Upraktisk utløser
 • Mikrofoninngang
 • Ekstern lader
 • Bildestabilisering
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1800 kr

LB 0210 06 Lommevideo.indd

Kodaks kamera er litt bredere enn de andre – noe som gjør det litt vanskeligere å holde. Knappene er ok, men det å bruke joysticken som utløser, er ikke helt vellykket. Oppløsningen går fra lavoppløst opp til 1080p med valg for antall bilder i sekundet imellom. Uvanlig bra er det at man kan laste det opp med nettadapter, og at det faktisk finnes en mikrofoninngang. Innstillinger finnes for tv-format, lysstyrke og anti-ristefunksjon og ansiktsgjenkjenning dersom man vil bruke dette. Kameraet bruker et utbyttbart batteri, men det er uklart hvor lenge man kan filme med det.

Brukervennlighet
Zi8 starter ganske raskt og gir hurtigvalg for å kunne filme direkte i ulike oppløsninger. En praktisk utfellbar USB-plugg gjør den enkel å plugge inn i datamaskinen. Pc-programvaren som følger med, er uvanlig bra. Den kan ikke bare gjøre grunnleggende redigering av filmer, men også laste dem opp på YouTube, Facebook og Vimeo. Mac-brukere blir henvist til å importere filmene fra SD-kortet og bruke egne programmer.

Bildekvalitet
Filmer man innendørs, blir bildene litt mørke, men faktisk ikke spesielt støyete til å være et lommevideokamera. Under bedre forhold ble vi meget imponert over bildekvaliteten. Det føles skarpt og fargene er relativt korrekte. Kameraet kompenserer ganske raskt for variasjoner i lysstyrke, og for en gangs skyld hjelper bildestabiliseringen til når man er ustø på hånden. Det går relativt bra å panorere, og enda bedre om man skrur ned oppløsningen til 720p. Zoomen bør man imidlertid unngå, da den er hakkete.

Konklusjon
Skal man bruke kameraet mye og vil filme i høy oppløsning, er Kodak Zi8 verdt pengene. Bildestabiliseringen fungerer ok, det har inngang for ekstern mikrofon og det er lett å bruke. Programvaren er ok til hverdagsbruk, og det er enkelt å laste opp filmklippene til flere ulike nettsteder. Ok, dette er fortsatt ikke en erstatning for et ordentlig videokamera, men det beste lommevideokameraet akkurat nå.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

  Også i denne testen:

  Creative Vado HD

  Pris: 1300 kr
  Enkelt i bruk Utbyttbart batteri Billig
  Prisen Ikke YouTube

  Canon Ixus 110iS

  Pris: 3600 kr
  Bra video Bra stillbilder
  Prisen Ikke YouTube

  Casio Exilim EX-Z90

  Pris: 3600 kr
  YouTube-kompatibelt Bra fotokvalitet Prisen
  Mer kronglete enn lommevideokameraene

  Samsung HMX-U10

  Pris: 1600 kr
  Bra programvare Mange finesser
  Analog tv-utgang Dårlig innendørs
   data-srcset

  Panasonic Lumix DMC-ZX1

  Pris: 3200 kr
  Optisk zoom Bra stillbilder
  Prisen Manuell opplasting

  JVC GC-FM1 Picsio

  Pris: 2000 kr
  iTunes-eksport HDMI-utgang
  Støyete bilde Ikke standard 1080p Kronglete håndtering
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Kodak Zi8

  (Foto: Produsenten)

  Sonys minste videokamera er en kraftpakke for videoproffer.

   data-srcset

  Markedets første seriøse, rendyrkede videokamera med 4K Ultra HD-oppløsning til under 20.000 kroner er gnistrende i nesten alle sammenhenger.

   data-srcset

  Med sin storvokste bildebrikke filmer det semiproffe Sony NEX-VG20EH øyeblikkene som få andre klarer. Med visse forbehold.

   data-srcset

  Det er høyoppløst som gjelder på video­kamerasiden i dag. Nesten alle kameraer som selges filmer nå i HD.

   data-srcset

  Panasonics nye toppspesifieserte HD-videokamera kan med et spesielt objektiv også filme i 3D. Men det er i 2D at kameraet briljerer.

  Nå som stadig flere filmer og legger ut klippene på nettet, har det oppstått stor etterspørsel etter små, billige videokameraer. Vi tester den nyeste generasjonen som filmer i HD.

  Et videokamera i lommeformat som alltid er tilgjengelig, klart til å fange hverdagens små høydepunkter. Creative Vado HD har dessuten HD-oppløsning og hever lista for de små ”gadget-kameraene”.