Search
Generic filters

JVC GC-FM1 Picsio

JVC GC-FM1 Picsio

En glitrende skuffelse

Imponerende spesifikasjoner er én ting, men kameraet er vanskelig å bruke og sluttresultatet blir middelmådig.

Lyd & Bilde mener

iTunes-eksport HDMI-utgang
Støyete bilde Ikke standard 1080p Kronglete håndtering

Den uvanlig glitrende utsiden er en smakssak om man liker eller ikke. Når man holder den i hånden, viser det seg at alt bling er av simpel plast, noe som drar ned inntrykket. Man blir ikke gladere når den lovede 1080p-oppløsningen viser seg å være 1440 bred i stedet for 1920, som er standard. Batteriet holder i en og en halv time, og kapasiteten på SD-kortet avgjør hvor mye man kan filme. HDMI-utgang for å koble den til tv-en sitter på siden. Det eneste man kan stille inn, er tv-format.

Brukervennlighet
Knappene på Picscio er ikke de beste. Det er vanskelig å finne dem med fingeren og iblant reagerer de ikke når man trykker på dem. Men når de er gjør det, starter kameraet raskt og det holder med ett knappetrykk for å starte og stoppe innspillingen. Dessverre må man ha en løs USB-kabel for å koble den til datamaskinen, og den medfølgende pc-programvaren er ikke noe å skryte av. Man kan bare klippe i snuttene, men opplasting til YouTube og eksport til iTunes er i det minste enkelt..

Bildekvalitet
Elektronisk bildestabilisering er en annen ting som ser bra ut på esken, men i virkeligheten var det ytterst sjelden vi merket noen endring. Under ideelle forhold er videokvaliteten akseptabel, med hyggelig skarphet, mens fargebalansen er litt kald. Innendørs er det en annen sak med ganske kraftig fargestøy, og det reagerer ikke raskt på lysforandringer. Ved panoreringer blir det lett hakkete og detaljene smøres utover.

Konklusjon
Skal man tro på det som står på esken, er dette et luksuriøst videokamera som filmer i full HD med bildestabilisering. I virkeligheten føles det plastaktig og har irriterende knapper. Den horisontale oppløsningen er lavere enn standard 1080p, og stabiliseringen merket vi ikke mye til. Bildekvaliteten er middelmådig med mye støy. Det finnes få innstillings- og redigeringsmuligheter, men det er i det minste enkelt å laste filmene opp på YouTube.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

  Også i denne testen:

  Creative Vado HD

  Pris: 1300 kr
  Enkelt i bruk Utbyttbart batteri Billig
  Prisen Ikke YouTube

  Canon Ixus 110iS

  Pris: 3600 kr
  Bra video Bra stillbilder
  Prisen Ikke YouTube

  Casio Exilim EX-Z90

  Pris: 3600 kr
  YouTube-kompatibelt Bra fotokvalitet Prisen
  Mer kronglete enn lommevideokameraene

  Samsung HMX-U10

  Pris: 1600 kr
  Bra programvare Mange finesser
  Analog tv-utgang Dårlig innendørs
   data-srcset

  Panasonic Lumix DMC-ZX1

  Pris: 3200 kr
  Optisk zoom Bra stillbilder
  Prisen Manuell opplasting

  Kodak Zi8

  Pris: 1800 kr
  Hakkete zoom Upraktisk utløser
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til JVC GC-FM1 Picsio

  (Foto: Produsenten)

  Sonys minste videokamera er en kraftpakke for videoproffer.

   data-srcset

  Markedets første seriøse, rendyrkede videokamera med 4K Ultra HD-oppløsning til under 20.000 kroner er gnistrende i nesten alle sammenhenger.

   data-srcset

  Med sin storvokste bildebrikke filmer det semiproffe Sony NEX-VG20EH øyeblikkene som få andre klarer. Med visse forbehold.

   data-srcset

  Det er høyoppløst som gjelder på video­kamerasiden i dag. Nesten alle kameraer som selges filmer nå i HD.

   data-srcset

  Panasonics nye toppspesifieserte HD-videokamera kan med et spesielt objektiv også filme i 3D. Men det er i 2D at kameraet briljerer.

  Nå som stadig flere filmer og legger ut klippene på nettet, har det oppstått stor etterspørsel etter små, billige videokameraer. Vi tester den nyeste generasjonen som filmer i HD.

  Et videokamera i lommeformat som alltid er tilgjengelig, klart til å fange hverdagens små høydepunkter. Creative Vado HD har dessuten HD-oppløsning og hever lista for de små ”gadget-kameraene”.

  🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
  Prøv i 3 uker
  close-image