Search
Generic filters

Creative Vado HD

Creative Vado HD

Youtube-kongen

Med bra bildekvalitet for en rimelig slant og meget enkel opplasting til YouTube, er Vado vanskelig å slå.

Lyd & Bilde mener

Enkelt i bruk Utbyttbart batteri Billig
Prisen Ikke YouTube

LB 0210 06 Lommevideo.indd

Sammenlignet med den første Vadoen, filmer den nå med 720p-oppløsning, men de har også økt minnet til åtte gigabyte. Dette gjør at man kan lagre opptil to timer med HD-video, noe som praktisk nok er nesten så lenge batteriet holder. For uvanlighetens skyld kan man bytte det, og det finnes også eksterne ladere slik at man ikke må ha en datamaskin med USB-kontakt for å lade det. En HDMI-utgang gjør at du kan vise filmene på tv-en, og de skalerer da opp til 1080i. Innstillingene begrenser seg til tre valg for oppløsning og kvalitet, samt tv-format og frekvens.

Brukervennlighet
Vado starter lynraskt og er klar til å begynne å filme. Ett knappetrykk for å begynne, og ett for å stoppe – så enkelt er det. Den eneste finessen er en digital 2 x-zoom som man bør unngå. En praktisk utfellbar USB-plugg gjør det lett å koble den til datamaskinen, og har man pc, startes automatisk et håndteringsprogram for kameraet. Der kan man korte ned klippene og laste dem opp på YouTube, Photobucket eller Box. Man kan selvsagt også dra videofilmene over til datamaskinen for å redigere dem i et valgfritt program.

Bildekvalitet
Akkurat som for de fleste lommevideokameraer, oppstår det visse problemer når det filmes innendørs. Lysfølsomheten er ikke den beste, og det blir litt støyete. Derimot henger den faktisk ganske godt med ved panoreringer. Under bedre forhold, utendørs eller i godt opplyste rom, blir faktisk resultatet godkjent. Fargene er bra, og det samme er skarpheten, selv om den kan oppleves litt vel aggressiv. I snødekte landskap har bildene en tendens til å brenne ut og man mister detaljer. Man kan ikke ta stillbilder med Vado.

Konklusjon
Vado HD er like enkel i bruk som den første versjonen. Det er bare å trykke på en knapp for å starte og stoppe innspillingen. Med en praktisk utfellbar USB-plugg, kobles den til datamaskinen der man enkelt kan klippe ned videosnuttene og laste dem opp på YouTube. Det innebygde minnet holder i to timer med full oppløsning, og holder like lenge som det utbyttbare batteriet. Bildekvaliteten er blant de bedre til tross for at det er det billigste kameraet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

  Også i denne testen:

  Canon Ixus 110iS

  Pris: 3600 kr
  Bra video Bra stillbilder
  Prisen Ikke YouTube

  Casio Exilim EX-Z90

  Pris: 3600 kr
  YouTube-kompatibelt Bra fotokvalitet Prisen
  Mer kronglete enn lommevideokameraene

  Samsung HMX-U10

  Pris: 1600 kr
  Bra programvare Mange finesser
  Analog tv-utgang Dårlig innendørs
   data-srcset

  Panasonic Lumix DMC-ZX1

  Pris: 3200 kr
  Optisk zoom Bra stillbilder
  Prisen Manuell opplasting

  Kodak Zi8

  Pris: 1800 kr
  Hakkete zoom Upraktisk utløser

  JVC GC-FM1 Picsio

  Pris: 2000 kr
  iTunes-eksport HDMI-utgang
  Støyete bilde Ikke standard 1080p Kronglete håndtering
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Creative Vado HD

  (Foto: Produsenten)

  Sonys minste videokamera er en kraftpakke for videoproffer.

   data-srcset

  Markedets første seriøse, rendyrkede videokamera med 4K Ultra HD-oppløsning til under 20.000 kroner er gnistrende i nesten alle sammenhenger.

   data-srcset

  Med sin storvokste bildebrikke filmer det semiproffe Sony NEX-VG20EH øyeblikkene som få andre klarer. Med visse forbehold.

   data-srcset

  Det er høyoppløst som gjelder på video­kamerasiden i dag. Nesten alle kameraer som selges filmer nå i HD.

   data-srcset

  Panasonics nye toppspesifieserte HD-videokamera kan med et spesielt objektiv også filme i 3D. Men det er i 2D at kameraet briljerer.

  Nå som stadig flere filmer og legger ut klippene på nettet, har det oppstått stor etterspørsel etter små, billige videokameraer. Vi tester den nyeste generasjonen som filmer i HD.

  Et videokamera i lommeformat som alltid er tilgjengelig, klart til å fange hverdagens små høydepunkter. Creative Vado HD har dessuten HD-oppløsning og hever lista for de små ”gadget-kameraene”.

  🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
  Prøv i 3 uker
  close-image