annonse
annonse
annonse
TEST:

Canal Digital HD PVR 5720-SX

annonse

En klar forbedring

Canal Digital har lenge lovet oss en ny HD PVR satellittmottaker for å erstatte dagens problemomsuste mottaker fra Sagem. Nå er ventetiden endelig over, og dette virker svært lovende…!

Canal Digital var tidlig ute med digitalopptaker teknologi, såkalt PVR (Personal Video Recorder) i sine mottakere for kabel og parabol. De valgte tidlig å gå for det nye MPEG4 HD-formatet da dette ga store besparelser i båndbredde og rom for flere og bedre kanaler.  Det å finne en egnet mottaker skulle vise imidlertid seg å bli en real utfordring.

Valget av HD PVR falt den gang på franske SAGEM, en nå omstridt mottaker som hadde alt for små ressurser for å takle de komplekse opptaksmulighetene som ble forventet av den. Visst fungerte den greit som singel opptaker den gang den ble lansert, men etter hvert som flere funksjoner og finesser ble lagt til knelte den under stresset.

Mange kunder fikk store problemer med Sagem-mottakeren, og bl. a TV2 Hjelper Deg fortalte om kunder som byttet mottakere 5-6 ganger før de til slutt ga opp. Nå er siste strofe på visa endelig sunget for Sagem-modellen, og det hersker hermed ingen tvil om at det Canal Digital trenger nå er en skikkelig kruttønne av en mottaker, som MÅ fungere fra dag en!

Sveitsisk opphav

Den nye generasjonen HD-PVR stammer fra den sveitsiske produsenten ADB, som vant en designpris for både hardware og programvare på bransjemessen IBC i fjor. Mottakeren gir et ganske solid inntrykk i det vi pakker den opp av esken.Kabinettet gir god kvalitetsfølelse, og har fysisk av/på bryter på strøminntaket. Fronten huser et såkalt matrisedisplay som viser kanalnavn og annen relevant info med lettlest tekst. Det neste som slår oss er at fjernkontrollen er identisk til den som ble levert med SAGEM PVR-en. Et gufs fra fortiden? Førsteinntrykket er i hvert fall svært positivt!

På baksiden finner vi nødvendige tilkoblinger for parabol og TV, hvor selvfølgelig HDMI er å foretrekke. Lyden kan også hentes ut analogt (stereo) eller digitalt via den optiske SP/DIF kontakten. USB-utgangen på baksiden skal visstnok kunne utstyres med en ”dongle” for mottak av digitale bakkesendinger i Sverige. Dessverre blir det ingen støtte for Riks-TV med denne dongelen.

Stillegående

Et av de store ankepunktene med den gamle PVR-en fra SAGEM var støyen fra harddisken. Dette er nå en saga blott, og er redusert til en behagelig sus takket være oppheng og støydempende tiltak. Harddisken er på 500GB, noe som gir mulighet for 240 timer med opptak av vanlig oppløst materiale, eller ca 80 timer med HD materiale.

Når vi får menyen opp på skjermen er det tydelig at Canal Digital har gitt hele menysystemet en kraftig ”makeover” som bedre utnytter den høyere oppløsningen. Vi synes de kunne ha gått enda lengre, men der er helt greit! 

Den nye ADB-mottakeren er en fryd å bruke i forhold til den gamle fra SAGEM. Den er svært responsiv og vesentlig hurtigere på alle funksjoner. Oppstarten fra standby til bilde på skjermen går unna på 3 sekunder! Grafikken er tiltalende og menyer er selvforklarende og brukervennlige. Alle funksjoner er ikke på plass på testtidspunktet, blant annet flere opptak samtidig. I tillegg til vanlig og planlagte (timer) opptak, kan man også pause livesendinger. Mottakeren tar faktisk opp kontinuerlig det man ser på for en begrenset tidsperiode på 2 timer slik at man kan spole tilbake dersom man gikk glipp av noe viktig som en scoring på fotballkampen eller lignede.

EPG-en (elektronisk programguide) er sentral for å planlegge opptak. Her finnes en utmerket søkefunksjon for å lete opp kommende filmer eller serier. Mottakeren har selvsagt ”serieopptak” som automatisk tar opp alle episoder av en serie. For å få full fleksibilitet i opptaksmulighetene må dekoderen tilkobles til 2 uttak på LNB-en på parabolen. Benytt deg av installasjonstilbudet fra Canal Digital der en montør kommer hjem til deg og installerer utstyret hvis du kan.

Web-satsning

Filmleie er ikke noe man lengre gjør på videobutikken på hjørnet, men fra godstolen med fjernkontrollen. Mens noen konkurrenter samarbeider med 3.parts leverandører på film, har Canal Digital valgt å opprette en egen portal – Canal Digital GO. Her får man tilgang til ca 2500 filmtitler. Det beste er at de fleste kunder har 50 filmer i måneden inkludert i abonnementet! For å få tilgang til disse og andre tjenester på webportalen, må dekoderen kobles til internett via en LAN kabel. Når dette er gjort har man også mulighet for å fjernstyre mottakeren fra en PC via et webgrensesnitt. Canal Digital har også lansert egne app-er for både iPhone og iPad som kan  fjernstyre opptakfunksjonene.

Foreløpig konklusjon

Denne omtalen er basert på et tidlig førsteinntrykk av den nye mottakeren, men enn så lenge lover det bra. Endelig kan Canal Digital levere en skikkelig HD-mottaker med PVR, og ikke et sekund for tidlig! Mange eksisterende kunder som har opplevd stabilitetsproblemer med SAGEM vil nok ønske å bytte til denne saken, og Canal Digital vil forhåpentligvis gi et godt ”lojalitets tilbud” som sår på plasteret til disse kundene. Basisfunksjonaliteten imponerer i hvert fall! Vi kommer tilbake med en enda mer utfyllende test og sammenligning mot konkurrerende HD-PVR bokser, men så langt er det ”tommelen opp” for Canal Digitals nye flaggskip.

 Tilgjengelighet:

Kabel-TV kunder: Tilgjengelig nå!

Satellitt kunder: Lanseres i nær fremtid hos forhandlere

 

 

Bli abonnent for å lese videre, få tilgang til alt digitalt innhold!.
Allerede abonnent? Logg inn

Velg ønsket lengde på abonnementet

Ingen bindingstid, si opp når du selv vil!

*abonnementet fornyes etter første måned. Pris 59,-

Full tilgang til Lyd & Bilde i 24 timer!

Kun 49,83 kr måneden. Du sparer 55,-

Kun 44,03 kr måneden. Du sparer 180,-

Full digital tilgang 1 måned for 1 ,-

Abonnementet fornyes automatisk etter første måned. Pris 59,- . Ingen bindingstid. 

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Full digital tilgang i 6 måneder

Kun 49,83 kr måneden. Du sparer 55 kr!

Abonnementet fornyes automatisk etter 6 måneder om ikke det sies opp.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Full digital tilgang i 12 måneder

Kun 44,03 kr måneden. Du sparer 180 kr!

Abonnementet fornyes automatisk etter 12 måneder om ikke det sies opp.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Print + full digital tilgang 1 år for 749 ,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Print + full digital tilgang 6 mnd for 425 ,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Full digital tilgang i 6 måneder

Kun 49,83 kr måneden. Du sparer 55 kr!

Ønsker du å motta 6 utgaver av magasinet i tillegg for kun 21 kr i måneden?

Full digital tilgang i 24 timer for 19,-

Du bestiller enkelt ved å sende en SMS med kodeord

DPLN til 2131

Full digital tilgang i 12 måneder

Kun 49,83 kr måneden. Du sparer 55 kr!

Ønsker du å motta 11 utgaver av magasinet i tillegg for kun 18 kr i måneden?

Ønsker du å motta velkomstgave i posten?

Velg ønsket velkomstgave

KYGO E4/1000

Totalpris 749,-


KYGO A4/300 BT

Totalpris 1149,-

 • 500GB Harddisk
 • Canal Digital GO underholdningsportal
 • 1080p/1080i/720p utgang via HDMI
 • WEB tilgang for nye tjenester
 • Søkefunksjon i Programguide
 • Styr opptak med iPhone/iPad
 • Elektronisk brukermanual i mottakeren

Pris: 3490 kr
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Les også

  Sony KD-65AG9

  Sony KD-65AG9

  Sonys beste OLED-TV imponerer med saftig bilde og lyd – men bommer samtidig litt på HDR-opplevelsen.

  Panasonic går i Netflix-modus

  Panasonic går i Netflix-modus

  Panasonics kommende OLED-skjermer vil støtte Netflix Calibrated Mode.
  Sony KD-85ZG9

  Sony KD-85ZG9

  Sonys første 8K TV er rett og slett spinnvill.

  Samsung QE75Q950R QLED 8K

  Samsung QE75Q950R QLED 8K

  Med Samsungs oppdaterte 8K-skjerm Q950R er du garantert en ultraskarp bildeopplevelse. Men det koster …

  LG OLED65C9

  LG OLED65C9

  LGs nye OLED65C9 kommer fullspekket med de råeste finessene, flott design og spektakulær bildekvalitet - til lavere pris enn mange av konkurrentene.

  Samsung The Frame 3.0 klar for Norden

  Samsung The Frame 3.0 klar for Norden

  Samsungs populære ramme-TV er tilbake i ny versjon, denne gangen med QLED-teknologi.
  Apples nye TV-app lansert i Norge

  Apples nye TV-app lansert i Norge

  Apples nye TV-app er nå tilgjengelig i Norge via en rekke enheter, deriblant Samsung smart-TV!
  Sony KD-75XG9505

  Sony KD-75XG9505

  Sony KD-75XG9505 imponerer med rå kontrast og intense farger, som gir fenomenale bildeopplevelser.

  annonse
  Lukk meny