data-srcset

Sony lanserer minnekort for lydpurister

Med nye minnekort merket ”For Premium Sound” håper Sony å kapre audiofile hjerter.

Bedre lyd på nytt minnekort? Minner litt om tiden da man kunne kjøpe audiofile brenne-CD-er og MiniDisc-er.

Jeg har selv ingen problemer med å forstå at to ulike digitalkabler kan låte forskjellig, da en riktig impedans i kabelen er viktig for at det elektriske signalet skal tolkes korrekt av digitalkonverteren.

Men å hevde at et minnekort kan låte bedre enn et annet? Den er vanskelig å svelge. Det er likevel det Sony gjør, med microSDXD minnekortet SR-64HXA, som for øvrig har en lagringskapasitet på 64 GB. Det hevdes at kortet ”produserer mindre elektrisk støy når data leses fra det”. Og som vi alle vet, kan støy som smitter over i signalveien gå utover lyden.

Det er bare det at mediaspillere aldri spiller av musikk direkte fra kortet, men lagrer musikken først i et bufferminne. Dermed er det heller tvilsomt om et slikt minnekort vil ha noen effekt på lydkvaliteten.

Er det én ting du i hvert fall aldri vil se i Lyd & Bilde, så er det en gruppetest hvor vi tester lydkvaliteten på ulike minnekort.

SR-64HXA skal for øvrig koste rundt 18.500 yen, eller rundt 1200 kroner. Et vanlig minnekort med samme kapasitet får du nå fra rundt 300 kroner og oppover.

annonse
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
4 Kommentarer
eldste
nyeste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Les også