annonse
annonse

Nyhet: Smart harddisk

s.100

Harddisker er ikke noe vi har for vane å teste i Lyd & Bilde, men så er ikke Ripserver en hvilken som helst harddisk heller! Den bærer bud om en spennende utvikling innen hjemme-underholdning!

Det første mange vil spørre seg, er nok hva en harddisk har med lyd og bilde å gjøre. Og svaret er en hel del. En harddisk med stor kapasitet er nemlig det perfekte stedet å lagre musikken din, for ikke å snakke om bilder og video.

Nedlasting er blitt den nye måten å handle musikk på. I stedet for å kjøpe platene i butikken, laster vi ned musikken direkte til pc-en eller musikkspilleren. Om ikke lenge vil dette også være den mest utbredte måten å se film på. De fleste av oss har i tillegg en mengde digitale bilder vi ønsker å ta vare på.

Så hvor skal man gjøre av alt dette innholdet? I stedet for å la alt ligge på pc-en til far, kan det være lurt å lagre mediefilene på ett sentralt sted slik at hele familien kan få tilgang. Det er her de såkalte nettverkserverne (NAS – Network Attached Storage) kommer inn.

Les ogsÅ

En NAS er kort og godt en intelligent harddisk som kan dele musikk, bilder, video og annet innhold med andre enheter på nettverket. Forskjellen fra en vanlig harddisk, er at nettverkserverne er frittstående enheter med eget operativsystem – derfor trenger den ikke være koblet til noen pc.

Les mer i Lyd og Bilde september 2008

Har du lest?

Matebook X Pro

Huawei presenterer ny laptop - Matebook X Pro

Fjernstyr strømmen din

CES 2018

Philips vil leke med Razer

CES 2018

De smarte Philips Hue-pærene er med på narrestreker. Samarbeidet gjør at du nå kan få stemningbelysning til spillene dine.

Julegavetips

24 gnistrende julegavetips

Årets beste gadgets og mobil/nettbrett

Dingseåret

annonse