annonse
annonse

Smart harddisk

Harddisker er ikke noe vi har for vane å teste i Lyd & Bilde, men så er ikke Ripserver en hvilken som helst harddisk heller! Den bærer bud om en spennende utvikling innen hjemme-underholdning!

Det første mange vil spørre seg, er nok hva en harddisk har med lyd og bilde å gjøre. Og svaret er en hel del. En harddisk med stor kapasitet er nemlig det perfekte stedet å lagre musikken din, for ikke å snakke om bilder og video.

Nedlasting er blitt den nye måten å handle musikk på. I stedet for å kjøpe platene i butikken, laster vi ned musikken direkte til pc-en eller musikkspilleren. Om ikke lenge vil dette også være den mest utbredte måten å se film på. De fleste av oss har i tillegg en mengde digitale bilder vi ønsker å ta vare på.

Så hvor skal man gjøre av alt dette innholdet? I stedet for å la alt ligge på pc-en til far, kan det være lurt å lagre mediefilene på ett sentralt sted slik at hele familien kan få tilgang. Det er her de såkalte nettverkserverne (NAS – Network Attached Storage) kommer inn.

En NAS er kort og godt en intelligent harddisk som kan dele musikk, bilder, video og annet innhold med andre enheter på nettverket. Forskjellen fra en vanlig harddisk, er at nettverkserverne er frittstående enheter med eget operativsystem – derfor trenger den ikke være koblet til noen pc.

Les mer i Lyd og Bilde september 2008

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Alltid oppdatert!

Full tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned

0,-