Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ring Indoor Cam

Enkelt og billig overvåkningskamera som ikke kan stå alene

Ring Indoor Camera er et røverkjøp. I første omgang. Det koster ekstra å få fullt utbytte.

Skrevet av / 25.02.20 - 10:15
Ring Indoor Cam
Peter Gotschalk

I fjor testet vi overvåkningskameraet Ring Stick Up Cam, som fikk ganske god karakter til tross for at Amazon-eide Ring på daværende tidspunkt var anklaget for å oppbevare kundenes lagrede video-opptak ukryptert i skyen, og å ha gitt medarbeidere uhindret adgang både til private brukeres videoer og til live-strømminger fra deres overvåkningskameraer. En påstand som Ring for øvrig benektet.

Kameraet fikk likevel den hederlige karakteren, takket være de mange funksjonene – inkludert muligheten til å dele overvåkningsinnholdet sitt med andre – lett oppsett og fremragende lyd- og bildekvalitet.

Nå har det gått et år, Ring har nettopp innført nye sikkerhetsmekanismer og forholdsregler for å sikre brukernes privatliv, og et nytt Ring-overvåkningskamera har landet på testbenken.

 

Ring Indoor Cam ser akkurat ut som fjorårets Ring Stick Up Cam. Det er bare mindre. Og billigere. (Foto: Ring)

Tro kopi til en tredel av prisen

Ring Indoor Cam heter det nye kameraet, og det er en tro kopi av Ring Stick Up Cam, det er bare mindre, og så koster det cirka en tredel!

Derfor er det ganske imponerende at de to kameraene til tross for noen ganske få forskjeller, stort sett er identiske når det gjelder de mange funksjonene.

Som allerede nevnt er det lett og lynraskt å komme i gang med bruken av Ring Indoor Cam. Kameraet kobler seg selv til brukerens mobiltelefon og kobler seg derfra på det lokale trådløse nettverket. Man må bare taste kodeordet en enkelt gang, så kjører alt sammen.

Akkurat som Stick Up Cam har Ring Indoor Cam 1080p video, bevegelsessensor, 2-veis audio med støyreduksjon, nattesyn, innebygd sirene samt en synsvinkel på 115° (horisontalt) og 65° (vertikalt). Man kan da for eksempel få en melding på mobilen hvis kameraet registrerer en bevegelse i sitt synsfelt (i innstillingene kan man velge om det skal skilles mellom personer og andre objekter i bevegelse), og både live-strømming fra kameraet og lagrede opptak kan deles med andre.

Lagrede overvåkningsvideoer kan deles med andre via sosiale medier eller meldinger, men man kan også gi andre rettigheter og tilgang til for eksempel live-strømming av overvåkningen.

Som navnet antyder, er Ring Indoor Cam imidlertid bare beregnet til innendørs bruk. Men det er også den eneste forskjellen fra Stick Up Cam. Sistnevnte er nemlig værbestandig og finnes i forskjellige versjoner som fungerer utendørs.

Det forklarer ikke helt den usedvanlig lave prisen, men det gjør til gjengjeld kjensgjerningen av at man stort sett er tvunget til å tegne abonnement på en av Rings såkalte Protect Plans for å få fullt utbygge av overvåkningskameraet.

Ring Indoor Cam tar opp video i Full HD og har en synsvinkel på hhv. 115° (horisontalt) og 65° (vertikalt). (Foto: Peter Gotschalk)

Ikke mye nytte uten abonnement

Uten en Ring Protect Plan (som finnes i to versjoner som koster henholdsvis 30 euro året / 3 euro per måned for en enhet eller 100 euro året / 10 euro i måneden for støtte av et ubegrenset antall Ring-enheter) må man nøye seg med melding på mobilen når bevegelsessensoren aktiveres. Og så kan man selvfølgelig aktivere kameraets Live View, som strømmer kameraets bilde i sanntid og lar brukeren høre hva som foregår i rommet. Man kan også rope til eventuelle innbruddstyver via kameraets lille innebygde høyttaler. Men det er også alt. Alle ytterligere funksjoner krever abonnement.

Det er altså kun med abonnement man kan lagre videoklipp av diverse hendelser i skyen, slik at man kan gå tilbake i tid for å se hva som utløste alarmen. Man trenger også et Ring Protect Plan-abonnement for å kunne dele opptak og/eller adgang til kameraet med andre. Og ettersom kameraet ikke har noen innebygget mulighet for å lagre opptak på andre måter (i form av minnekort), gir det plutselig god mening at selve kameraet er så billig. Kjøper man imidlertid mer enn et enkelt kamera, som man gjerne vil ha fullt utbytte av, tjener Ring uten videre raskt inn 100 euro i året.

Kameraet kommer også med innebygd nattesyn, men ikke det beste vi har sett. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

At man er avhengig av å ha et abonnement, trekker ned i den samlede vurderingen, og det er heller ikke optimalt at Ring Indoor Cam ikke fungerer med hverken Apple HomeKit eller Google Assistant. Selvfølgelig er det opplagt at et produkt fra et Amazon-eid selskap utelukkende virker med Amazon Alexa, men siden nettopp denne digitale assistenten ikke er spesielt utbredt i de skandinaviske landene, hadde det vært praktisk hvis Google Assistant i det minste også hadde vært en mulighet.

Men kameraet er lett å sette opp, og leverer fremragende lyd- og bildekvalitet, så hvis man fra før bruker Amazon Alexa – eller ikke prioriterer muligheten for stemmestyring så høyt – og for øvrig ikke har noe imot å betale et fast beløp for å få adgang til den fulle pakken av funksjoner, er Ring Indoor Cam et røverkjøp.

Karakter
Ring Indoor Cam
Basic

Home mener

Lett oppsett, god lyd- og bildekvalitet og mange smarte funksjoner, inkludert muligheten for å dele videoer og live-overvåkning med andre. Kun få funksjoner uten Ring Protect Plan. Fortsatt usikkerhet omkring Rings beskyttelse av data og privatliv. Fungerer ikke med HomeKit eller Google Assistant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Strømstasjonen du ikke visste du trenger

Nye Nespresso er en dyr fornøyelse

Ding dong! Er det noen hjemme?

Sett fyr på vinterlyset

Pent fra Panasonic

Lag mat som på restaurant

Rengjøring med rene hender

Lei av vinteren? Skaff en batteridreven snøfreser

Slapp av. Hjemmet ditt er sikkert!

Ikke bra nok, Dyson

Hører støvsugere og skurebøtter fortiden til?

La et lys gå opp for tennene dine

Scroll to Top