Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

test: Nest Hello

Se hvem som ringer på

Du trenger ikke lenger lure på hvem som står ved ytterdøren.

Skrevet av / 26.10.18 - 13:21
Nest Hello
Lasse Svendsen

Alle kjenner følelsen. Ding dong-et som varsler at noen ringer på døren, trigger umiddelbart nysgjerrigheten. Hvem kan det være? En gammel venn? Kemneren? Loddselgere?

Svaret kan du få før du åpner døren. Hvis du har en ringeklokke med kamera.

Det finnes flere varianter over samme tema, Nest Hello er en av dem. En smartere ringeklokke med innebygget kamera som viser deg hvem som står og ringer på. Det er det samme om du er hjemme eller borte. En app på mobilen varsler deg om noen ringer på, så vet du hvem det er før du åpner døren.

Hvis man er bortreist kan man velge å snakke med vedkommende. For Nest Hello har en liten høyttaler og mikrofon innebygget. Bare trykk på tale i Nest-appen, og fortell at du dessverre ikke er hjemme.

Kameraet på toppen viser 160-graders video i HD-kvalitet, og under sitter enn liten høyttaler, og mikrofon. Foto: Lasse Svendsen

Det kan du selvsagt gjøre selv om du er hjemme, eller du kan ignorere varslingen hvis du vil.

Hvis du ikke er hjemme og DHL eller posten skal levere en pakke, kan du snakke med budet og avtale der og da hvordan leveringen skal foregå.

Dørklokken har en stor ringeknapp, med en ring som lyser i mørket rundt knappen – lyset kan slukkes – og et HD-kamera med 160 graders dekning. Den er ikke trådløs og må kobles til ledning. Som i sin tur er koblet til en ringeklokke som må gå på strøm.

Kameraet er relativt lysfølsomt og bruker HDR og infrarøde LEDs for å kunne vise bilde og video uansett om det er mørkt ute, eller skinnende sollys.

Installasjon

Nest Hello kan kobles til det trådløse hjemmenettverket ved i oppsettet på Nest-appen på mobilen. Da kan kameraet strømme 16:9-video i HD-kvalitet, til Nest-appen med 128-bits kryptering, for sikrere lagring.

Det viser også stillbilder i 4:3-format, og lagrer de siste som ringte på i appen.

Hvis man velger å abonnere på Nest Aware-tjenesten, som dessverre koster ekstra, kan man lagre opptakene i opptil 30 dager. Avhengig av abonnementet man velger.

Det er forresten mulig å aktivere kameraet i appen når som helst, hvis man vil se hvordan det ser ut eller hva som beveger seg foran trappen.

Men før man kommer så langt, må Nest Hello installeres.

Nest Hello krever nesten alltid installasjon. Foto: Lasse Svendsen

Til det trengs det strøm. Både til dørklokken og ringeklokken. Merk at det ikke er alle ringeklokker som er kompatible med den medfølgende trådløsadapteren. Hvis man er i tvil, spør i butikken, eller bestill installasjon av en godkjent installatør.

Selve dørklokken kan monteres 15 grader på skrå om nødvendig, og alt man trenger med unntak for verktøy, følger med i esken.

Det meste foruten verktøy, følger med i esken. Foto: Lasse Svendsen

I bruk

Når alt er klart laster man ned Nest-appen og følger instruksjonene for å koble ringeklokken til nettverket.

I appen kan man slå av og på kameraet og/eller ringelyden, velge om kameraet skal være på bare når man er bortreist, velge ukedager, tidspunkt, og slå av og på varsler.

Dørklokkens kamera kan varsle uansett hva som beveger seg foran kameraet. eller bare hvis det er personer foran kameraet. Det kan også gjenkjenne valgte ansikter, som f.eks. familien slik at appen ikke varsler hver gang barna kommer hjem.

Det finnes flere innstillingsvalg, men disse er de viktigste.

At Nest-kameraet og ringeklokkene er koblet til strøm, fjerner batteriproblematikken. Mange av de konkurrerende smarte ringeklokkene, bruker batterier som må byttes. Hyppigere når temperaturen synker. Det slipper man her.

Noen ganger opplevde jeg at det tok flere sekunder fra det ringte på, til varselet dukket opp på mobilen. Noen ganger skjedde det umiddelbart. Ellers var det en fornøyelse å bruke appen når det ringte på. Lydkvaliteten er ikke all verden, men personen ved ytterdøren skjønner godt hva som sies, når man forteller dem at de må vente litt før man kommer og lukker opp døren.

Bildekvaliteten synker ikke uventet når det er mørkt, men i godt nok lys, er den bra nok til at man tydelig kan se hvem som står på trappen og ringer på.

Appen viser hvem som ringer på, hvem som har vært der, og man kan snakke med den som ringer på via mobilen. Foto: Lasse Svendsen

Google Assistant

Nest smartsystem fungere slik at alle Nest-enheter, som trådløs Nest røykvarslere, og andre trådløse styringssystemer, som Philips Hue, skal fungere sammen i det samme nettverket.

Det kommer også støtte for Google Home høyttalere med Google Assistant, og i USA fungerer Nest x Yale dørlås sammen med Nest Hello. Enn så lenge fungerer det ikke i Norden, men etter hva vi har lært, vil flere smartprodukter komme med støtte for Nest-systemet.

Konklusjon

Nest Hello kan oppfattes som en kjekk-å-ha-ting, som man egentlig ikke trenger. For mange vil det være tilfellet, men hvis man ønsker å ha bedre oversikt over besøkende særlig når man er bortreist, kan kameraet og muligheten for å snakke med de som ringer på, være mer enn bare kjekk å ha. Men det er først når Nest Hello fungerer med et bredere utvalg smartprodukter, at det virkelig blir interessant. Da kan Nest Hello fort bli uunnværlig.

Karakter
Nest Hello

Home mener

Forbausende praktisk ringeklokke med bra kamera og god appstøtte. Koster litt, krever installasjon og mangler støtte for f.eks. smarte dørlåser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nye Nespresso er en dyr fornøyelse

Ding dong! Er det noen hjemme?

Sett fyr på vinterlyset

Pent fra Panasonic

Lag mat som på restaurant

Rengjøring med rene hender

Lei av vinteren? Skaff en batteridreven snøfreser

Slapp av. Hjemmet ditt er sikkert!

Ikke bra nok, Dyson

Hører støvsugere og skurebøtter fortiden til?

La et lys gå opp for tennene dine

Enkel og praktisk uten smartness

Scroll to Top