Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2019: Smartere lydplanker fra JBL

Vi loves kraftigere bass og enda fyldigere lyd med JBLs nye lydplanker. Og du kan snakke til toppmodellen. Vel, på en måte.

Skrevet av / 05.09.19 - 20:08
IFA 2019: Smartere lydplanker fra JBL

JBL lanserte tre splitter nye lydplanker på IFA-messen i Berlin. Nøkkelordet er kraftigere lyd og smartere integrering. Toppmodellen kan ikke styres med stemmen direkte, men den har innebygd støtte for både Chromecast og AirPlay 2 kan dermed stemmestyres via mobiltelefonens stemmeassistent, eller gjennom en Google Home- eller Apple HomeKit-høyttaler.

 Bar 5.1 Surround: Toppmodellen

For å ta toppmodellen Bar 5.1 Surround først. Chromecast og AirPlay 2 er nevnt, som betyr at du kan strømme musikk trådløst fra nesten alle strømmetjenester.

Borte er de trådløse bakhøyttalerne som fulgte med forgjengeren Bar 5.1. I stedet har JBL jobbet hardt med å kunne gi ekte surroundlyd fra en enkelt lydplanke plassert foran lytteren. Dette takket være såkalt MultiBeam-teknologi, som «projiserer» lyden via vegger og tak, slik at bakkanalene til slutt ender opp bak lytteren. Dette har konseptet har for eksempel Yamaha hatt lenge, og nå får man det også i en JBL-planke. Bassen sørges for av en 10-tommers trådløs subwoofer. Dersom lyden er kraftigere enn vi allerede har hørt fra Bar 3.1, så har vi ett og annet å glede oss til!

JBL Bar 2.1 Deep Bass
JBL Bar 2.1 Deep Bass

Bar 2.1 Deep Bass: Kraftig lyd

Neste lydplanke på listen er Bar 2.1 Deep Bass. Vi loves 300 watt med kraftig lyd (innta bøtte med salt her!), og vi får vel tro at bassen går dypere enn hos forgjengeren Bar 2.1. Selv om det ikke var dypbass vi savnet hos 2.1, men en mindre grovkornet gjengivelse av stemmeregisteret og lyden generelt. Vi ble heller ikke overbevist av dens forsøk på surroundlyd, og håper Bar 2.1 Deep Bass er bedre på dette.

JBL Bar 2.0
JBL Bar 2.0

 

Bar 2.0: Enkel oppkobling

Til slutt nevner vi den minste JBL Bar 2.0. Her er ingen trådløs subwoofer, i stedet sitter basseffektkanalen i selve lydplanken. En bassrefleksport skal gi fyldigere bass enn man normalt forventer av en lydplanke uten subwoofer. Vi får se. Uansett, stikkordet her er et interiørvennlig fotavtrykk med en meget enkel oppkobling.

Mens kun toppmodellen Bar 5.1 Surround har innebygd strømming, har alle muligheten for å spille musikk trådløst via Bluetooth.

Prisene ser ut til å bli 7.000 kr for Bar 5.1 Surround, 4.500 kr for Bar 2.1 Deep Bass, mens Bar 2.0 kommer til å koste 2.500 kroner.

no.jbl.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Tar Sonos opp kampen mot Apple og Sony?

Dolby Atmos - uten Atmos-høyttalere

0
Scroll to Top