annonse
annonse
annonse

Her er de viktigste nyhetene til din iPhone

Legg til som favoritt

Etter sommeren kan iPhone-brukere fornye telefonen med et helt nytt operativsystem. Da kommer iOS 13 med ny design, nattmodus, flere kamerafunksjoner, bedre og mer avansert kart, og ny innlogging.

De fleste vil nok kjenne seg igjen, for den grunnleggende brukeropplevelsen vil være høyst gjenkjennbar, men det kommer mange nye funksjoner.

Se deg rundt med 3D-visning i kartappen.
Den nye Apple kart-appen kan se ut som på bildet over. Den er bygget opp med en ny database i bunnen, som gir bedre gatevisning, mer nøyaktig informasjon for gående, og bredere veidekning for kjørende.
 
En helt ny se deg rundt-funksjon skal sammen med 3D-bilder i høy oppløsning, gi brukeren bedre gatevisning, og man kan samle og dele adresser, som de til restauranter, hoteller, forretninger eller andre reisemål. Steder kan også lagres som favoritter, akkurat som man kan på GPS-enheten i moderne biler.
Mail-skjermen, påminnelser og snarveier, i iOS 13 mørk modus.
Apple har oppdatert bildevisninge, bilderedigeringen, og kamerafunksjonene. Man kan sveipe for å justere effekter, og de fleste redigeringsverktøyene kan også brukes på video. Bildene sorteres med avansert maskinlæring i bunnen, som skjuler kopier, men trekker frem de viktigste bildene og hendelsene fra de siste dagene, månedene eller årene.

Sikrere innlogging

Det er også en ny og raskere måte å logge inn på apper og nettsteder. Innlogging på kontoer på sosiale medier,  skjemaer, e-postadresser og velge passord, erstattes av Apple ID-en.
På nettsteder som spør etter epost-adressen, kan man velge å holde e-postadressen skjult og istedet dele en unik, tilfeldig e-postadresse.
Man kan også logge på med Face ID eller Touch ID, og tofaktorsautentisering gir bedre sikkerhet for brukeren.
Fra pressemeldingen:
Flere funksjoner i iOS 13 
 • Påminnelser får en ny design som gjør det enklere å skape og redigere påminnelser, og du kan organisere dem på flere måter. Hurtigverktøylinjen gjør det enklere å legge til tider, datoer, plasseringer og merknader eller legge til vedlegg. Bedre integrering med Meldinger gjør det enklere å markere noen i en påminnelse, slik at den vises når brukeren sender meldinger med den personen.
 • Meldinger kan automatisk dele brukerens navn og bilde eller tilpassede Memoji eller Animoji, for å enklere identifisere de som er i Meldinger-tråden. Memojier gjøres automatisk om til klistremerkepakker som finnes i iOS-tastaturet, slik at de kan brukes i Meldinger, Mail eller andre apper. Memoji inneholder også nye frisyrer, hodeplagg, sminke, piercinger og tilbehør. 
 • Siri får en ny og mer naturlig stemme, og Siri-snarveier støtter nå Suggested Automations-funksjonen som legger til personlige rutiner for ting som å pendle til jobb eller ta en tur på treningssenteret.
 • CarPlay får den største oppdateringen noensinne med et nytt dashbord som viser musikk, kart og mer i én enkel visning, samt en ny Kalender-app og støtte for Siri for tredjeparts navigerings- og lydapper.
 • HomePod kan skille mellom stemmene til alle i huset, slik at den kan tilpasse forespørslene til brukerne – inkludert meldinger, musikk og mer. Direktesendt radio gir Siri tilgang til mer enn 100 000 radiostasjoner fra iHeartRadio, radio.com og TuneIn – og en ny tidsinnstilling slår av musikken etter et gitt tidspunkt. Med Handoff kan brukerne enkelt flytte musikk, podkaster eller telefonsamtaler til HomePod når de kommer hjem.
 • Med AirPods kan Siri lese meldinger så fort de kommer inn, enten fra Meldinger eller en hvilken som helst SiriKit-kompatibel meldingsapp. En ny funksjon for lyddeling gjør det enklere å se på film eller dele en sang med en venn, kun ved å ha et ekstra par med AirPods i nærheten av iPhone eller iPad.
 • Talekontroll leverer en kraftig, ny opplevelse som gjør at brukerne kan kontrollere iPhone, iPad eller Mac kun ved hjelp av stemmen. Ved å bruke den nyeste talegjenkjennelsesteknologien med Siri, kan Talekontroll levere enda mer nøyaktig teksttranskribering og redigering.1
 • Notater har en ny Gallerivisning, kraftigere samarbeid ved hjelp av delte mapper og nye alternativer for søkeverktøy og punktlister.
 • QuickPath gjør det enklere å skrive med én hånd på iOS-tastaturet ved at du kan holde inne og sveipe gjennom bokstavene i et ord.2
 • Tekstredigering er forbedret og gjør det enklere å bla i dokumenter, og det går raskere og mer presist å flytte markøren og velge tekst.  
 • Filer-appen introduserer muligheten til å dele mapper med iCloud Drive, og få tilgang til filer fra ekstern lagring som SD-kort og USB-flash-disker. 
 • Helse byr på flere muligheter for overvåking av helsen, og har også nye måter å spore, visualisere og forutsi kvinnens menstruasjonssyklus på.
 • Kontroller for Stedstjenester gir brukerne flere valg med tanke på hvordan de deler stedsinformasjon med apper – inkludert et nytt alternativ for engangsplassering, og mer informasjon om når apper bruker plasseringer i bakgrunnen. 
 • Forbedret ytelse gjør hele systemet mer responsivt med raskere opplåsing med Face ID og en ny måte å pakke iPad-apper på App Store på, som reduserer nedlastingsstørrelse med opptil 50 prosent, gjør oppdatering av apper opptil 60 prosent mindre og resultater i apper starter opptil dobbelt så raskt.

Medlemmer av Apples utviklerprogram kan laste ned betaversjoner av iOS 13 allerede i dag (developer.apple.com), mens offentlig betaversjoner blir tilgjengelig for iOS-brukere senere denne måneden på beta.apple.com.

iOS 13 slippes i høst, for iPhone 6s og nyere.

Du finner mer informasjon på apple.com/ios/ios-13-preview

 
 
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Registrer konto eller abonner for å lese videre.
Allerede abonnent? Logg inn

Ingen bindingstid, si opp når du selv vil!

Kun 49,83 kr måneden. Du sparer 55 kr!

Kun 44,03 kr måneden. Du sparer 180 kr!

Registrer konto og få tilgang til 1 +artikkel i uken

Kommentarfeltet er åpnet mellom 06:30 - 23:00.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Legg igjen en kommentar

annonse

Les også

Nye Android heter Android 10

Nye Android heter Android 10

Slutt på den smakfulle navngivningen av Android-versjoner.
Samsung Galaxy Note 10+

Samsung Galaxy Note 10+

Har du store lommer, og leter etter en smartmobil som kan alt? Da trenger du ikke lete lenger. Her er din nye mobiltelefon.

Huaweis nye operativsystem heter HarmonyOS

Huaweis nye operativsystem heter HarmonyOS

Det nye OS'et blir en open-source plattform som kan kjøre på alle slags enheter.
Ny AR-funksjon gjør det lettere å finne fram med Google Maps

Ny AR-funksjon gjør det lettere å finne fram med Google Maps

Med en ny Google Maps-funksjon kalt "Live View" blir det nå lettere å finne fram i en lang rekke byer i hele verden, når du beveger deg til fots.
Ny Samsung Galaxy Note 10 kommer i to slanke versjoner

Ny Samsung Galaxy Note 10 kommer i to slanke versjoner

Samsung har nettopp lansert Galaxy Note 10 og Galaxy Note 10+. Førstnevnte er mindre enn en Samsung Galaxy S10, og begge modellene er slankere og raskere enn noen gang.
Samsung utfordrer iPad Pro

Samsung utfordrer iPad Pro

Samsung Galaxy Tab S6 med S Pen er klar til å utfordre Apples dominans på tablet-markedet.
Flere amerikanske selskaper får nå selge teknologi til Huawei

Flere amerikanske selskaper får nå selge teknologi til Huawei

Nå vet vi hva Trump mente, da han for et par uker siden lovet å lette blokaden mot den kinesiske elektronikkgiganten.
Motorola One Vision

Motorola One Vision

Til tross for enkelte utfordringer leverer Motorola One Vision mer enn man egentlig kan forvente til denne prisen. Her snakker vi om mellomklasse med superkrefter.

annonse
Lukk meny