Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Apple lanserer ny 16” MacBook Pro til profesjonelle brukere

Skrevet av / 14.11.19 - 18:22
Apple lanserer ny 16” MacBook Pro til profesjonelle brukere

De fleste kreative brukere foretrekker å jobbe med Mac, og det er i stor grad utviklere, fotografer, filmfolk, grafikere og musikere, som Apple nå forholder seg til med lanseringen av den nye 16″ MacBook Pro, som nettopp har blitt lansert. 16″-modellen erstatter den tidligere «store» MacBook Pro som kom med 15,4,»-skjerm.

Største MacBook-skjerm noen gang

Den nye bærbare maskinen kommer som sagt med en skjerm på 16″ og en oppløsning på 3072 x 1920 piksler. Det gir en pikseltetthet på 226 ppi, hvilket er en smule bedre enn forgjengeren, MacBook Pro med 15,4″-skjerm, som måtte nøye seg med 220 ppi.

Den nye Retina-skjermen produserer en lysstyrke på 500 nits, og den støtter nesten 100% av Apples egen DCI-P3 fargeskala.

MacBook Pro 16″ leveres med Apples nyeste macOS Catalina-operativsystem. (Foto: Apple)

Nytt (gammelt) tastatur

Mange vil sikkert bli glade for at Apple har droppet det kritiserte butterfly-tastaturet på den nye MacBook Pro. I stedet utstyres det såkalte Magic Keyboard med en gammelkjent saksemekanisme med 1 mm vandring, som gir en en mer behagelig og taktil skriveopplevelse enn butterfly-tastaturet.

Grunn til å glede seg. Med det nye «Magic Keyboard» er det slutt på det irriterende butterfly-tastaturet. (Foto: Apple)

Konfigurasjon og ytelse

16″ MacBook Pro kommer i flere utgaver med opptil 9. generasjonens Intel Core i9-prosessor med enten seks eller åtte kjerner. Den kraftige CPU kombinert med opptil 64 GB DDR4-RAM samt et nytt avansert design til temperaturstyring betyr at denne MacBooken er den kraftigste bærbare maskinen Apple noen gang har produsert.

Det gjelder også den grafiske ytelsen som drives av AMDs 7nm Radeon Pro 5000M GPU.

Det innebygde batteriet er på 100 Wh, så til tross for den kraftige ytelsen skal den nye Macbook Pro kunne holde opptil 11 timer på en enkelt oppladning.

I den alminnelige konfigurasjonen er maskinen utstyrt med enten 512 GB eller 1 TB SSD, men lagringsplassen kan for første gang utvides helt opptil 8 TB.

Med sterkere processor og mer minne er den nye MacBook Pro den mest kraftige noen gang fra Apple. (Foto: Apple)

Pris og tilgjengelighet

MacBook Pro i den nye 16″-utgaven kan kjøpes fra i dag i enten space grey eller sølv. For en konfigurasjon med 2,6 GHz 6-core Intel Core i7-prosessor, 512 GB lagring og AMD Radeon Pro 5300M GPU må du betale 28.990 kroner. Den større konfigurasjonen med 2,3 GHz 8-core Intel Core i9-prosessor, 1 TB lagring og AMD Radeon Pro 5500M koster 33.490 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top