annonse
annonse

LG 65UF950V

LCD med OLED-gener?

LGs beste LCD-skjerm er en syltynn design-TV som også har orden på bildekvaliteten.

Pluss
Lekker design og god brukervennlighet preger den topp utstyrte LG-skjermen. Bildekvaliteten er jevnt over veldig bra med godkjent svartnivå og imponerende skarphet, pluss en bredere innsynsvinkel enn konkurrentene
Minus
Fargegjengivelsen er ikke helt i referanseklassen, og kontrasten setter heller ingen rekorder med tanke på hvilken prisklasse 65UF950V befinner seg i.

Koreanske LG er en mye omtalt TV-produsent for tiden, mye takket være deres OLED-skjermer som får bildeentusiastenes tenner til å løpe i vann! 2015 blir året da LG slipper sin første 65” OLED med 4K-oppløsning, men den lar fortsatt vente på seg, og prisen blir i størrelsesorden 60-70.000 kroner. Dermed er det fortsatt et betydelig behov for rimeligere alternativer, og det er her 65UF950V kommer inn i bildet. Dette er LGs toppmodell blant LCD-skjermer, med 4K-oppløsning og avansert Quantum Dot teknikk som lover flere fargenyanser.

Vårt rykende ferske testeksemplar ankom landet i en solid ”flight case”, og vi kan forstå at LG ønsket å beskytte TV-en på sin turné gjennom landet. Selve bildepanelet er knappe 8 millimeter på det tynneste, og designspråket minner mye om LGs egne OLED-skjermer. Kombinert med en syltynn ramme og bakside i høyglans hvitt, er dette en riktig flott TV som ser betydelig mer påkostet og moderne ut enn lillebroren 65UF850V.

 

Brukervennlighet og finesser

LG gjorde veldig mye riktig da de i 2014 introduserte sitt nye WebOS operativsystem, som tok et bittelite ”kvantesprang” innen betjening, smart-TV og generell brukervennlighet. I år har konkurransen hardnet noe til, da samtlige av konkurrentene har lansert nye brukergrensesnitt. 65UF950V fremstår likevel som en meget kjapp og intuitiv TV i bruk. Nytt i år er at pekefjernkontrollen Magic Remote er utvidet med flere hurtigknapper, pluss en ny menylinje med snarvei til innstillinger. WebOS byr likevel på litt hodebry for de mer avanserte brukerne som liker å hoppe raskt inn og ut av menyene, og foreta innstillinger fortløpende: I slike tilfeller kan det bli litt knotete å veksle mellom pekefunksjon og vanlig navigasjon med piltastene.

 

Bildekvalitet

Med bildepanel fra søsterselskapet LG Display, kommer det ikke som noen overraskelse at 65UF950V stiller til start med et 4K LCD-panel av IPS-typen. Dette skal i teorien sikre jevn fargegjengivelse og kontrast over en bredere innsynsvinkel.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Dette med betraktningsvinkel viser seg å stemme bra i praksis: Sammenlignet med både Panasonic 55CX700 og Samsung 65JU7005, gir LG-skjermen en jevnere ytelse uavhengig av hvor man sitter eller står. LG 65UF950V kan også skilte med litt bedre kontrast og svartnivå enn utfordreren fra Samsung. Lysfordelingen er jevnere, uten plagsomme lysflekker lik dem vi erfarte på 65JU7005. Dette gir også jevnere, dypere svartnivå, med flere nyanser i de mørke partiene av bildet. Svartnivået er likevel ikke like imponerende som det Panasonic CX700 presterer, og heller ikke på høyde med en vaskeekte OLED-skjerm, men likevel godt nok i de fleste sammenhenger.

LG 65UF950V_Web OS
LGs nye WebOS 2.0 brukergrensesnitt er raskere enn tidligere, og byr på en rekke spennende apper, deriblant Netflix, Youtube og vår egen NRK-app.

I tillegg dreier det seg om en TV med Quantum Dots: LCD-panelet inneholder et ekstra sjikt med ”kvanteprikker” som LG hevder skal gi et bredere fargespekter. Vi greide imidlertid ikke å se veldig stor forskjell på LG 65UF950V og en mer konvensjonell LCD som Panasonic CX700 på dette området. LG-skjermen har en fin og nyansert fargegjengivelse, men gir ikke inntrykk av å ha noen bredere fargepalett på noe vis.

Det er foreløpig uklart om LG-skjermen vil ha noen støtte for såkalt High Dynamic Range videoinnhold når dette lanseres, da standardene ennå ikke er ferdigstilt. Derimot er det full tilgang på 4K-innhold fra Netflix. Og LG-skjermen ser stort sett feiende flott ut med både HD så vel som ekte 4K-innhold. Derimot skal du styre unna DVD eller TV-kanaler med standard oppløsning. Dette blir for grovkornet til å gi noen god opplevelse på en så stor TV.

LG 65UF950V_på testbenken
LG-skjermen har jevn lysfordeling, bra svartnivå og god kontrast, men sprenger ingen rekorder på testbenken.

 

Kalibrering av LG 65UF950V

LG-skjermen måler ganske ujevnt i Film-modus. Vi ser hengekøye-tendenser der hvor målingene aller helst skal være snor-rette for å indikere fargenøytralitet. Gråskalaen er veldig ujevn fra fabrikk, både med tanke på fargetemperatur og lysstyrke. Disse avvikene er heldigvis greie å justere vekk så lenge man har tilgang på det rette måleutstyret. LG er utstyrt med et arsenal med innstillingsmuligheter. Selve kalibreringen er likevel tidkrevende da det krever en hel del hopping inn og ut av ekspert-menyen. Selv på sitt beste, greide ikke LG-skjermen å oppnå like lineær fargegjengivelse som Samsung og Panasonic-modellen vi testet samtidig.

 

Lydkvalitet

LG 65UF950V har undermonterte høyttalere, hvor den buede, skråvinklede sokkelen bidrar til å reflektere lyden frem mot lytteposisjon. Det fungerer etter hensikten og gir god klarhet i stemmene. I tillegg er det en ekstra subwoofer på baksiden, som gir brukbart med bass og fylde i lyden.

LG 65UF950V ovenfra

 

Konklusjon

Det er lov å ha høye forventninger når LG disker opp med sin dyreste LCD-TV. 65UF950V leverer da også svært fine ytelser og har alle de rette finessene på plass. Den varter opp med et sylskarpt bilde fullt av nyanser og bra kontrast. Likevel tar vi oss selv i å savne ”det lille ekstra”. Selv om design og utseende virker mer påkostet, er det ikke et veldig stort sprang mellom 65UF950V og den rimeligere LG-modellen 65UF850V bildemessig sett. Den som ønsker seg en fullblods referanse-TV må derfor vente litt for å se hva konkurrentene har å by på, og ikke minst hva annet LG selv kan trekke opp av ermet i løpet av året!

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
 • LG 65UF950V

 • 65” 4K LED LCD, 3840 x 2160
 • WebOS 2.0
 • Magic remote
 • 100hz
 • Pris: 30995,-

  Har du noe å tilføye?

  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  gruppetest
  5 partyhøyttalere

  Maksimal bass for maksimal fest

  Her er de mest høylytte trådløse høyttalerne som setter fart på hjemmefestens dansegulv.

  Duell
  Smartklokker – Huawei vs. Samsung

  Smartklokkeduell: Kina vs. Korea

  Både Huawei og Samsung er klar med nye smartklokker med fokus på fitness og trening. Vinneruret er også det smarteste.

  Lovende lyd fra B&W

  Vi har hørt på Formation-høyttalerne

  Annonsørinnhold
  Asus Zenbook-serie

  Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

  17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

  Formation: Trådløse high-end høyttalere fra B&W

  Bowers & Wilkins overrasker med en komplett ny serie med trådløse høyttalere - snakker vi en ny Sonos-killer?

  Acer går etter Apple

  New York: Etter stor suksess med gaming-PCer, ønsker Acer nå å tiltrekke seg de kreative brukerne.

  gruppetest
  7 par vegghøyttalere

  Lyd, lyd fra veggen der

  Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

  test
  Leica Q2

  Verdens beste ­kompaktkamera

  Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

  anmeldelse
  Quicksand – Störst av allt, sesong 1

  Skremmende samtidsdrama

  Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

  Her er Samsungs super-selfiekamera

  Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

  Samsung Galaxy Fold kan bestilles 26. april

  Norge er blant de første landene i verden hvor Samsung Galaxy Fold kommer for salg. Prisen? 21.000 kroner.

  test
  Sony Xperia 10 Plus

  Bomskudd i bredformat

  Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

  Ikeas smarte høyttalere er her

  I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

  annonse
  test
  Motorola moto G7 Plus

  Kongen av mellomklassen

  Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

  Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

  Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

  anmeldelse
  I Am the Night, sesong 1

  Herlig retromysterium

  I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

  Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

  Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

  anmeldelse
  Creed II

  Nostalgisk testosteronbombe!

  Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

  anmeldelse
  Widows

  Heftig girl power!

  Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

  Klassisk rock på biblioteket

  Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

  Hi-fi-vår i hovedstaden

  Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

  Speilrefleks? Prøv igjen

  Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

  test
  Avantgarde Acoustic Zero TA XD

  En real storslegge

  Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

  test
  Canon RF 28-70mm f2 L USM

  Perfeksjonert og lyssterk zoom

  Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

  anmeldelse
  Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

  Visuell fantasimagi

  Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

  anmeldelse
  Hunter Killer

  Mayday! Mayday!

  Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

  Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

  Du kan sende mail eller ta en telefon.

  Åpningstider: mandag – fredag

  0900 – 1130 og 1230 – 1500.

  Support Tlf: 815 73 510

   

  Support email: abo@lydogbilde.no 
  ×
  Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

  ×