Search
Generic filters

: Sony Bravia KD-55X8505C

Paranoid Android

Sonys utfordrer i mellomklassen leverer solid ytelse på bildefronten, men hemmes av et litt uferdig brukergrensesnitt.

Lyd & Bilde mener

Den slanke og elegante Sony-skjermen har utmerket bildebehandling og presterer å få selv lavoppløst innhold til å se riktig bra ut. Her får du et bilde med massevis av detaljer og naturtro farger. Rekordlav forsinkelse er et argument for spillfanatikerne.
Det nye Android-brukergrensesnittet er ment å løfte smart-TV til nye høyder, men oppleves foreløpig ganske labert når det kommer til brukervennlighet og utvalg av interessante tjenester.
 • 55” 4K LED LCD, 3840 x 2160
 • 4K Reality Creation
 • 3 HDMI 2.0, 2 USB
 • RiksTV/MPEG4
 • Netflix/HEVC
 • Vis mer
  Vis mindre

  Veil.pris 17990 kr

  Sony fortsetter å levere TV-er med en ganske ”clean, no nonsense design”. Ikke noe tull der i gården. Den mørke, slanke rammen og en stilig sokkel i mørk krom forsterker det minimalistisk uttrykket. En diskré Sony-logo med en lysdiode på undersiden får TV-en til å virke ganske eksklusiv. Skjermen har også et silkematt frontglass uten sjenerende refleksjoner og speileffekter.

   

  Brukervennlighet og finesser

  55X8505C har i likhet med andre 2015-modeller fra Sony fått et helt nytt brukergrensesnitt signert Google. Android TV er bygget over samme lest som det mobile operativsystemet mange av oss kjenner allerede, men er selvsagt skreddersydd for TV-bruk. Eller er det det? Ved første øyekast kan det virke som om Android TV handler mer om å gi Google adgang til våre TV-seervaner snarere enn å tilby bedre brukervennlighet. Øverst på hovedskjermen kommer Anbefalinger slik vi kjenner det fra Youtube, men resten er uoversiktlig, med et antall vidt forskjellige menyer som krever litt tilvenning for å komme dit man vil.

  Sony har inkludert deres egen One Touch Remote fjernkontroll med pekeflate som forenkler deler av navigeringen, men den er likevel et stykke unna fjernkontrollene som Samsung og LG tilbyr. Det skal likevel sies at dette testeksemplaret (med fersk firmware-versjon) oppførte seg langt mer stabilt enn vårt første møte med Android. Vi har tro på at dette kan bli en god plattform på sikt, men i skrivende stund er det ennå mye som mangler for å skape en strømlinjeformet TV-opplevelse.

   

  Bildekvalitet

  Selv om manglende brukervennlighet gjør oss litt utilpass, drar vi definitivt kjensel på bildekvaliteten. Sony har lang tradisjon for gode TV-er, og vi har tidligere sett at teknikken fra deres dyreste toppmodeller i X9-serien kan komme rimeligere modeller til gode. Slik er det også med X8505. For det første gjør den en meget bra jobb med å oppskalere nesten alt slags innhold, det være seg TV-sendinger eller HD-videoer fra Youtube, til sylskarp ”4K light” kvalitet. Hemmeligheten er den kraftige 4K X-reality Creation bildeprosessoren hentet fra Sonys dyreste high-end TV-er og prosessorer. For det andre har den meget god lyskontroll, uten ”lysblødningen” vi kunne spore hos LG.

  Sony kd-65x8505c

  Selve bildepanelet virker ikke nødvendigvis superavansert. Kontrasten og lysstyrken er litt mer dempet enn Samsungs lyskanon, og svartnivået er ikke helt på høyde med Panasonic 55CX700. Betraktningsvinkelen er også snevrere enn LG 55UB860V. Til gjengjeld viste vårt testeksemplar lite tegn til svakheter som clouding, hvor ujevnheter i baklyset skaper lyse flekker. Dette virker lovende og taler til fordel for god kvalitetskontroll på fabrikken.

  Videre har Sony-skjermen en meget flott, nyansert og nøytral fargegjengivelse, og gir adgang til avanserte kalibreringsmuligheter for den som vil finjustere bildekvaliteten med kalibreringsutstyr. I tillegg målte vi meget lav forsinkelse på inngangene, hvilket gjør X8505C til en velegnet skjerm for spillentusiastene.

   

  Lydkvalitet

  Sony X8505 må se langt etter de kraftige sidemonterte høyttalerne du finner på toppmodellen X93. I stedet har den forholdsvis enkle undermonterte høyttalere, som likevel gir brukbar lyd med god klarhet i stemmegjengivelsen. Noe særlig bass er det ikke, og musikk fra Youtube låter ikke spenstig som hos Samsung.

  Sony Bravia kd-65x8505c

   

  Konklusjon

  Sony-skjermens byr på mange gode egenskaper til en gunstig pris. Dens første store styrke er den gode oppskaleringen, som sørger for at selv middelmådig HD-materiale ser riktig flott ut i stort format. 55X8505 har også utmerket kontrast, og jevn lysfordeling uten særlige ujevnheter i baklyset. 55X8505 har ikke helt det samme svartnivået som Panasonic og klarer heller ikke å matche Samsung-utfordrerens spenstige fargegjengivelsen. Totalt sett leverer Sony høy ytelse på bilde. Det er brukervennligheten vi er mindre fornøyd med denne gangen, og Android-plattformen trenger en overhaling før den kan konkurrere med de beste.

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  1 kommentar

  Legg igjen en kommentar

   Også i denne testen:

   Samsung UE55JS8505

   Fargesprakende!

   Samsungs 8-serie har lenge vært populær for sin kombinasjon av design, god brukervennlighet og høy ytelse. Årets modell JS8505 har dessuten riktig lekker bildekvalitet!

   Panasonic Viera TX-55CX700/CXC725

   Multitalentet

   Selv etter ytterligere sammenligninger fortsetter Panasonic 55CX700-serie å imponere testpanelet.

   LG 55UF860V

   Svak kontrast

   Nykommeren fra LG ser tilsynelatende meget prisgunstig ut med sine høye spesifikasjoner, men 55UF860V bommer litt på kontrasten.

   Les også

   Hvis e-sportavtalen gikk i vasken, men du fortsatt vil spille på høyt nivå, har MSi en løsning som er skreddersydd til planen din.
   Endelig noen som slår Sony på støydempende hodetelefoner. Og det er Sony selv! WH-1000XM4 overtar tronen som markedsleder.
   På jakt etter en storskjerm til fornuftig pris? Da kommer Sony XH8096 akkurat som bestilt.
   BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!
   De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
   Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
   De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
   OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.

   Aktuelle tilbud

   Annonse

   TCL QLED800 (65QLED800)

   Veil.pris 11990 ,- QLED-kupp fra TCL Sjekk beste pris

   Sony XH9005 (KD-65XH9005)

   Veil.pris 18990 ,- God til sport og spill Sjekk beste pris

   LG NANO 90 (65NANO906)

   Veil.pris 17990 ,- Knallsterk kontrast Sjekk beste pris

   LG OLED GX Gallery OLED

   Veil.pris 37990 ,- OLED på utstilling Sjekk beste pris
   Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.