Search
Generic filters

Samsung HMX-U10

Samsung HMX-U10

Fin men fomlete

Samsungs kamera har gode funksjoner og gir god bildekvalitet, men brukervennligheten drar ned vurderingen.

Lyd & Bilde mener

Bra programvare Mange finesser
Analog tv-utgang Dårlig innendørs

Det interessante utseendet på U10 begrunnes med at det gir en ergonomisk vinkel for håndleddet. Innstillingene er uvanlig rikelige med oppløsning, kvalitet, effekter og til og med scenevalg. Dårligere er det at det bare finnes analog tilkobling til tv – ingen HDMI her. Derimot kan man lade kameraet uten å ha en datamaskin tilgjengelig. Batteriet holder i en og en halv time, og kapasiteten avhenger av hvor stort SD-kort man bruker.

Brukervennlighet
U10 er blant de tregeste i testen når det gjelder oppstart, men deretter er det for all del enkelt å komme i gang. Touchknapper er kanskje praktisk når kameraet ligger på bordet, men når man skal filme, er det bare irriterende. Man finner dem ikke med fingeren og det er lett å trykke feil. Pc-programvaren som starter automatisk når man kobler kameraet til en USB-kontakt, er ganske bra. Den duger bra til å lage små filmer, og det er enkelt å laste dem opp til YouTube eller Flickr.

Bildekvalitet
Innendørs blir filmene litt mørke, og det hjelper jo ikke at skjermen er så mørk at man ikke ser hva man filmer. I bedre lysforhold blir vi derimot fornøyde med resultatet. Støyen ligger på normalnivå, og fargene er ok. Panorering gir en viss utsmelting, men ikke verre enn for mange andre kameraer i testen. Skal man filme mest utendørs, kan det derfor likevel være et alternativ.

Konklusjon
Bildekvaliteten er kanskje ikke fantastisk, men helt godkjent under gode forhold. Derimot er den ingen suksess innendørs, der man knapt ser hva man filmer. Det blir ikke bedre av de usle touchknappene som er en stadig kilde til irritasjon. Redigeringsprogrammet er derimot bra, og det er enkelt å laste filmene opp på nettet. Separat lader gir plusspoeng, men minus blir det for mangelen på HDMI-utgang for å vise filmene på tv-en.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

  Også i denne testen:

  Creative Vado HD

  Pris: 1300 kr
  Enkelt i bruk Utbyttbart batteri Billig
  Prisen Ikke YouTube

  Canon Ixus 110iS

  Pris: 3600 kr
  Bra video Bra stillbilder
  Prisen Ikke YouTube

  Casio Exilim EX-Z90

  Pris: 3600 kr
  YouTube-kompatibelt Bra fotokvalitet Prisen
  Mer kronglete enn lommevideokameraene
   data-srcset

  Panasonic Lumix DMC-ZX1

  Pris: 3200 kr
  Optisk zoom Bra stillbilder
  Prisen Manuell opplasting

  Kodak Zi8

  Pris: 1800 kr
  Hakkete zoom Upraktisk utløser

  JVC GC-FM1 Picsio

  Pris: 2000 kr
  iTunes-eksport HDMI-utgang
  Støyete bilde Ikke standard 1080p Kronglete håndtering
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Samsung HMX-U10

  (Foto: Produsenten)

  Sonys minste videokamera er en kraftpakke for videoproffer.

   data-srcset

  Markedets første seriøse, rendyrkede videokamera med 4K Ultra HD-oppløsning til under 20.000 kroner er gnistrende i nesten alle sammenhenger.

   data-srcset

  Med sin storvokste bildebrikke filmer det semiproffe Sony NEX-VG20EH øyeblikkene som få andre klarer. Med visse forbehold.

   data-srcset

  Det er høyoppløst som gjelder på video­kamerasiden i dag. Nesten alle kameraer som selges filmer nå i HD.

   data-srcset

  Panasonics nye toppspesifieserte HD-videokamera kan med et spesielt objektiv også filme i 3D. Men det er i 2D at kameraet briljerer.

  Nå som stadig flere filmer og legger ut klippene på nettet, har det oppstått stor etterspørsel etter små, billige videokameraer. Vi tester den nyeste generasjonen som filmer i HD.

  Et videokamera i lommeformat som alltid er tilgjengelig, klart til å fange hverdagens små høydepunkter. Creative Vado HD har dessuten HD-oppløsning og hever lista for de små ”gadget-kameraene”.

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link