annonse
annonse
annonse

Test av Olympus SH-25 MR

Pekeskjerm til lavpris

Fullspekket av funksjoner og med velutrustet pekeskjerm til en bra pris.

Lyd & Bilde Mener

 • GPS
  Pekeskjerm

 • Filmformatet
  Middelmådig bilde­kvalitet

annonse

Takket være en tokjerne prosessor kan det gjøre flere ting samtidig, som for eksempel å ta et bilde i full oppløsning samtidig som man filmer i full HD-oppløsning. Filmformatet Quicktime Motion JPEG føles imidlertid ikke som et riktig valg. Berøringsskjerm er derimot luksuriøst i denne prisklassen, og den kan brukes på en uvanlig fin måte. Man kan ikke bare velge fokuspunkt og ta bilder, men også justere skarphet, fargemetning og kontrast. GPS-funksjonen kan vise informasjon om stedet man er på.

Dessverre merker man prislappen på kvaliteten. Fremfor alt føles baksidens knapper plastaktige, og grepet på fremsiden er faktisk ganske glatt, til tross for sitt raffinerte utseende. Knappene er også for innfelt, noe som gjør det vanskelig å finne dem med fingeren uten å titte. Skjermen er ganske bra, og vi setter pris på at man har mye informasjon oppe om de innstillingene man har valgt. Funksjonsrattet er bra, og man kan foruten intelligent auto og ulike motivprogram også velge programautomatikk.

Til tross for det ganske beskjedne zoomomfanget i denne sammenheng, oppsto det visse geometriproblem i vidvinkel og tap av skarphet ut mot kantene. I full tele så det bedre ut, dog med et visst lystap. Det hadde også iblant problemer med å finne fokus. Selv om fargegjengivelsen og hvitbalansen for det meste var bra, kunne skarpheten samlet vært bedre. Vi ble heller ikke spesielt imponert av bildekvaliteten i dårlig lys, selv om dette problemet deles med mange billigere konkurrenter.

Konklusjon
Olympus har virkelig lykkes med å pakke inn mange interessante funksjoner og god prestasjon i et noe plastaktig skall og holde prisen nede. Å få en så pass stor pekeskjerm som kan brukes på en slik god måte, GPS-funksjon og muligheten til å ta bilder mens man filmer, føles som noe man burde finne i en luksusmodell. Det er i stedet på bildekvaliteten man merker prislappen. Det er ikke direkte dårlig, men det er mange små problemer hvor skarphet er et gjennomgående problem.

Fakta

 • Oppløsning: 16 Mp
 •  Sensor: 1/2,3” bakbelyst CMOS
 •  Zoom: 12,5x (24-300 mm)
 •  Lysstryke: f3,0-5,9
 •  Video: 1080p
 •  Skjerm: 3” 0,46 Mp
 •  Batteri: ikke oppgitt
Produsent:
Olympus
Pris:
2.300,-
Importør:
Olympus Norge
Bildekvalitet
Funksjonalitet
Brukervennlighet
Kvalitetsinntrykk
annonse
annonse
annonse
annonse
Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.